Ești Sănătos

Ce spune despre relația voastră poziția în care dormiți?

Cercetările psihologice au descoperit un fapt interesant: orice schimbare în relația unui cuplu afectează imediat pozițiile de dormit. Cel mai important lucru nu este poziția pe care o aveți când vă puneți în pat. Poziția în care dormiți toată noaptea și vă treziți în dimineața este singura care contează cu adevărat.

Modul în care dormi, pe lângă faptul că este foarte important pentru o odihnă corespunzătoare, poate transmite exact ceea ce simți: Sunt supărat/ă, Am încredere în tine, Nu mă mai satur de tine, etc.

Subconștientul controlează modul în care dormi, astfel limbajul trupului din timpul somnului poate fi un aspect realist, de luat în calcul, care va spune exact ce se întâmplă în relația de cuplu. (așa cum susține Patti Wood, expert în limbajul trupului) Normal că există și excepții – dacă dai din mâini și din picioare toată noaptea, nu-ți poți învinui partenerul că nu doarme aproape de tine și stă în partea cealaltă a saltelei. Dar dacă observi că și-a schimbat poziția de somn din ultima perioadă, decodează ce înseamnă asta.

1. Poziția linguriță: Am încredere în tine

În această poziție, partenerul își cuprinde partenera într-un mod intim și sigur. Totuși, aceasta poziție de dormit transmite: Am încredere în tine! Dacă partenera își îmbrățișează partenerul în această poziție înseamnă că e o fire protectoare, poate chiar puțin posesivă.

În cazul cuplurilor la început, aceste au cel mai mult contact fizic în pat. Însă atunci când vine vorba de dormit, aleg pozițiile cele mai confortabile pentru fiecare. Una dintre ele ar putea fi poziție linguriță, dar cu o distanță semnificativă între cei doi. Asta transmite: Te poți baza pe mine, sunt aici pentru tine. 2. Partenera pune capul pe pieptul partenerului

2. Partenera pune capul pe pieptul partenerului

Dormitul cu fața în sus indica încredere și siguranță. Când partenerul este întins pe saltea, pe spate și îți ține capul în brațe transmite: Am puterea de a te proteja! Dacă partenera doarme cu capul pe pieptul partenerului înseamnă că vrea ca deciziile să fie luate de amandoi.

3. Partenerii dorm față în față

Partenerii se pot privi de aproape în timpul nopții. Această poziție transmite încercarea de a vă reconecta. Cumva vă simțiți distanți și doriți să vă regăsiți.

4. Partenerii dorm pe burtă Dormitul pe burtă poate fi un semn al anxietății, vulnerabilității sau lipsa încrederii sexuale. Oamenii tind să doarmă pe burtă din două motive: – Fie din cauza durerilor de spate sau de gât și atunci ar trebui să aleagă perna potrivită pentru toate pozițiile de somn și o saltea de calitate. – Fie din dorința de a-și ascunde emoțiile

5. Partenerii dorm spate în spate

Această poziție evidențiează dorința de separare. Dacă de obicei nu dormiți așa, poziția asta ar trebui să fie un semnal de alarmă că ceva nu merge bine între voi. Poate fi vorba de stresul de la locul de muncă sau un secret ascuns. Însă unele persoane preferă să doarmă în părți opuse ale saltelei, pur și simplu dorm mai bine dacă nu se ating în timpul somnului și astfel ziua pot interacționa mai mult. Totuși este recomandat să vă rezervați 15 minute seara sau dimineața pentru a vă îmbrațișa și a sta apropiați în pat. Acest lucru va întări relația voastră.

Dacă dormiți spate în spate, dar totuși vă atingeți spatele sau cu picioarele, acest lucru înseamnă că sunteți confidenți și conectați emoțional și vă oferiți spațiu unul celuilalt.

Loading...