Ești Sănătos

Alexandru Rafila: Lucrurile sunt în regulă în România, dintr-un anumit punct de vedere. 94% din cazuri au fost forme ușoare

declaratiile controversate ale premierului olandez lamurite de alexandru rafila membru al grupului de comunicare strategica 450252

Din cele 260 și ceva de cazuri care au intrat în analiză, reiese un lucru foarte important: 94% au fost forme ușoare, a spus Alexandru Rafila, joi seară, la Antena 3.

„Noi am avut o situație particulară. Astăzi, Institutul Național de Sănătate Publică a lansat o analiză. O să vedeți că lucrurile sunt în regulă în România, dintr-un anumit punct de vedere. Din cele 260 și ceva de cazuri care au intrat în analiză, reiese un lucru foarte important: 94% au fost forme ușoare, forme medii 1%, forme grave 5%. Am rotunjit puțin cifrele”, a spus Alexandru Rafila, joi seară, în platoul Antena 3.

„Noi nu avem nici măcar o singură persoană cu vârsta de peste 80 de ani infectată. Avem două sau trei persoane care au peste 70 de ani.
Și majoritatea infecțiilor sunt la persoane tinere sau persoane adulte active, sub 60 de ani, care fac forme ușoare”, a explicat Alexandru Rafila, joi seară, la Antena 3.

cursa speciala aduce romanii plecati in italia
O cursă specială va aduce în țară românii din Italia, aflați în situații deosebite
Alexandru Rafila: Noi nu avem nici măcar o singură persoană cu vârsta de peste 80 de ani infectată
Play Video

Alexandru Rafila: Nu este exclus să ajungem la 100.000 de cazuri de coronavirus
Au fost înregistrate 17 noi cazuri de îmbolnăvire cu noul coronavirus, în București, Suceava, Cluj, Bistrița Năsăud, Covasna, Iași, Dolj, Ilfov și Constanța.

Bilanțul a urcat joi la 277, din care 25 de persoane s-au vindecat.

Horaţiu Moldovan, secretar de stat în Ministerul Sănătăţii: Stați acasă! Măcar șase săptămâni, ar fi mai bine opt și ideal zece
Pe teritoriul României, în carantină instituționalizată sunt 3.822 de persoane pentru care se efectuează verificări pentru a depista dacă au contactat virusul COVID – 19 (coronavirus).

Alte 33.709 persoane sunt în izolare la domiciliu și se află sub monitorizare medicală.