Ești Sănătos

Focar de coronavirus la o brutărie, unde 100 de angajați sunt testați

Cinci angajaţi și administratorul unei brutării din Alba Iulia sunt infectaţi cu noul coronavirus, potrivit anchetei epidemiologice făcute de DSP Alba, astfel că brutăria și toate punctele de lucru au fost închise.

În plus, joi sunt testați 100 de angajați, iar în timpul suspendării activităţii firmei, în toate punctele de lucru se face dezinfecție și igienizare.

DSP Alba susține că a aflat marți despre posibila contaminare cu noul COVID-19 a administratorului unei societăți de panificație din Alba Iulia, acesta fiind internat în județul Cluj.
Reprezentanții DSP s-au autosesizat și au început o anchetă epidemiologică, iar miercuri au depistat cinci angajați contaminați, aceștia muncind în birouri.

Activitatea brutăriei a fost imediat suspendată, iar inspectorii DSP Alba au mers la toate punctele de lucru ale societății.

didier raoult povestea celui de al doilea val este o fantezie
Didier Raoult: ”Povestea celui de-al doilea val este o fantezie inventată în timpul gripei spaniole
„Precizăm că în lipsa unor documente oficiale sau a unor buletine de analiză, conform legii în vigoare nu se putea lua măsura suspendării activității societății sau izolării personalului. S-a luat decizia de suspendare a întregii activități a societății, la toate punctele de lucru, întrucât nu se cunoșteau date exacte cu privire la contactul angajaților depistați pozitiv cu ceilalți angajați de la celelalte puncte de lucru și DSP Alba a preferat să aplice principiul prudenței până la definitivarea anchetei epidemiologice și testarea întregului personal”, arată DSP Alba.

Potrivit acesteia, transmiterea virusului nu se face prin produse alimentare, dar nespălarea mâinilor poate favoriza transmiterea virusulu

Loading...