Ești Sănătos

Masca de protecţie. Ultima teorie a conspiraţiei a lovit ca un bumerang

Controversata Katie Hopkins, care are un blog foarte urmărit şi este cunoscută în Marea Britanie pentru orientările de dreapta, şi-a stârnit recent urmăritorii cu observaţiile despre purtarea măştii de protecţie în plină pandemie de coronavirus.

Conform Daily Star, ea a susținut că măștile de protecţie reprezintă o manipulare pentru public, chiar dacă oamenii de știință recomandă folosirea acestora.

Astfel, cei care urmăresc postările ei pe reţelele de socializare au acuzat-o că a răspândit o „teorie a conspirației nebunească”. Mesajul care a declanşat această reacţie a fost postat de Hopkins pe Twitter.

Amintim că Hopkins are un istoric în ceea ce priveşte provocarea furiei pe rețelele de socializare, dar de această dată i s-a spus chiar de către susţinătorii ei că a mers prea departe.

„În această săptămână vi se va spune să purtați măști în public. Nu este pentru siguranța voastră. Sau a celorlalți. Măștile sunt ineficiente.

Este din cauză că Guvernul te-a făcut să-ţi fie atât de frică să ieși din casă. Măștile sunt destinate să fie o cârjă acum. Pentru a te ajuta să faci față. Eşti jucat”, a transmis Katie Hopkins, în vârstă de 45 ani.

Autorităţile britanice insistă că oamenii trebuie să-și acopere gura cu o eșarfă sau o mască când ies în public deoarece această măsură reduce răspândirea picăturilor ce pot răspândi coronavirusul.

Primarul Londrei, Sadiq Khan, susține că măștile trebuie purtate în transportul public.

Ca răspuns la mesajul postat de Hopkins pe Twetter, un urmăritor a scris: „De obicei, sunt de acord cu ceea ce spui, dar parcă încerci o teorie a conspirației nebunești.”

Un altul a răspuns: „Îmi place ceea ce spui Katie, dar nu crezi că ești datoare cu o verificare pentru persoana respectivă, când insişti să nu se poarte o mască? Nu este eficient pentru cel care o poartă, dar în orice caz va fi eficient pentru cei de care te apropii puțin. ”

Un alt suporter dezamăgit a postat: „De obicei cred că aveți o mulțime de lucruri bune de spus, dar pe acest aspect sunteți total iresponsabilă și încercați să stârniți neliniște.”

Premierul Boris Johnson a spus că măștile de față vor fi „utile” ca parte a măsurilor de ieșire din blocajul generat de temutul virus apărut în China.

Dacă sunt recomandate de oamenii de știință, așa cum este de așteptat, Marea Britanie ar putea urma Spania pentru a face obligatorie acoperirea feței în transportul public.

Loading...