Ești Sănătos

Raed Arafat: E posibil să intrăm pe rând la metrou, după 15 mai

Raed Arafat, Secretarul de Stat al Ministerului Afacerilor Interne a declarata ca dupa data de 15 mai este posibil ca măsurile de restricție să se mai relaxeze, astfel incat pentru a scădea aglomerația la metrou va fi nevoie de o creștere a mijloacelor în comun de la suprafață. De altfel, Raed Arafat a precizat că este posibil și să intrăm pe rând in metrou.

„Când folosim mijlocul de transport în comun, să folosim masca. Dacă nu ai mască, şoferul autobuzului să nu te lase să urci. Aşa este normal. Dacă mergi cu maşina personală, nu trebuie să porţi mască, dar dacă iei pe cineva de la muncă, atunci şi tu, şi el trebuie să purtaţi. Una dintre soluţii pentru evitarea aglomeraţiei la metrou este să crească numărul mijloacelor de transport. E posibil să intrăm la metrou pe rând”, a afirmat şeful DSU, potrivit digi24.ro.

Alte măsuri de relaxare a traficului date ca exemplu de Raed Arafat sunt: programul defazat, oamenii să vină în trei interale orare, lucrul de acasă unde este posibil, măcar parțial, sau ture de două săptămâni acolo unde se poate.

„Cel puțin câteva luni va trebui să mergem așa, să ne obișnuim cu scanarea la intrare, nu numai la serviciu, să ajungem să ne obișnuim ca cineva să ne ia temperatura – e posibil să fie o măsură luată legal. Eu când întru în MAI mi se ia temperatura, de către jandarm, chiar dacă sunt secretar. Dacă e de la 37 în sus, nu mai intru”, a spus Arafat.

Secretarul de stat a spus că există soluții și pentru birourile de tip open-space.

Loading...