Ești Sănătos

Pacientul 102, vindecat la Arad de COVID-19, a trecut prin Iad și spune ce tratament i s-a administrat. Ce medicamente i-au dat medicii ca să se facă bine

Mărturiile șocante ale unui pacient vindecat de coronavirus! Andrei Andó este pacientul cu numărul 102 și, cu toate că a reușit să treacă cu bine de infecția cu coronavirus, bărbatul a rămas profund marcat de chinurile prin care a trecut atunci când se afla sub tratament.

Andrei Andó, directorul executiv în cadrul Consiliului Județean Arad, a relatat în cadrul unei postări pe profilul său de Facebook, întreaga sa poveste, de la momentul în care a fost diagnosticat, până când s-a vindecat.

„Simțeam că mi se rup mușchii, fâșie cu fâșie, de pe picioare”
Bărbatul a povestit depsre stările prin care a trecut și despre ce înseamnă cu adevărat să ai simptomele coronavirusului.

„Sunt pacientul 102 vindecat la Arad de Covid-19. De fapt, între 102 și 105, nu știu exact, dar îmi place să cred că am fost în capul listei, la cât de nerăbdător am așteptat rezultatul…

Sunt pacientul 102 vindecat la Arad de Covid-19. De fapt, între 102 și 105, nu știu exact, dar îmi place să cred că am…

Publicată de Andrei Andó pe Duminică, 26 aprilie 2020

Vă mulțumesc tuturor pentru susținere, pentru încurajări, pentru miile de mesaje (care continuă să curgă), pentru apelurile telefonice din aceste săptămâni. Nu am răspuns la toate, mai ales la telefon, pentru că nu m-am simțit în stare de conversații, nici măcar scurte.

Da, am avut emoții, am fost îngrijorat. Am avut uneori accese de panică, mi s-a părut, în anumite momente, că starea mea se degradează, mai ales atunci când febra nu ceda nici după zece zile de tratament greu, sau când aveam frisoane, sau când simțeam că mi se rup mușchii, fâșie cu fâșie, de pe picioare.

Am avut o formă moderată Covid-19, fără să fiu cuplat la oxigen. Am urmat 14 zile de tratament, cu medicamente foarte puternice: Lopinavir (Kaletra), Plaquenil, Norvir, Azitromicină, la care s-au adăugat Paracetamol, Algozone, Hepiflor, Vitamina C cu zinc. Lopinavir și Norvir se administrează pacienților care suferă de HIV-SIDA, Plaquenil (sulfat de hidroxiclorochină) celor care suferă de malarie sau lupus. Azitromicina este un antibiotic utilizat în tratamentul unor infecții bacteriene severe, inclusiv pentru bolnavii de HIV. Acesta este, astăzi, tratamentul pentru formele moderate de Covid-19, dar înțeleg că e o dinamică permanentă a medicației, că se experimentează formule noi mai ales la pacienții afectați sever”, a scris acesta pe Facebook.

Loading...