Ești Sănătos

15 alimente pe care nu ar trebui să le cumperi niciodată

Brânză Parmigiano-Reggiano
Doar câteva grame din această brânză rasă deasupra pastelor sau legumelor pot să adauge o aromă unică, dar și să schimbe textura mâncării. Totuși, acest tip de brânză este destul de scump. Pentru o alternativă ceva mai ieftină, alege Pecorino Romano și SarVecchio, care au aceeași aromă și sunt la jumătate de preț.

Mezeluri și carne afumată
De la sendvișuri și până la aperitive fancy, mezelurile și carnea procesată și afumată nu lipsesc din alimentația noastră. Totuși, numeroase studii au demonstrat că aceste produse sunt legate de apariția cancerului, a presiunii ridicate a sângelui, a migrenelor și a altor afecțiuni. În plus, majoritatea sortimentelor de carne sunt foarte grase, ceea ce crește nivelul de colesterol din sânge.

Produse cu afine
Toată lumea iubește afinele! De la cerealele pe care le consumi la micul-dejun și până la batoanele delicioase și sosuri, fiecare gospodină este dornică să își umple coșul de cumpărături cu astfel de produse cu afine. Totuși, ce sunt acestea de fapt? Se pare că majoritatea alimentelor cu aromă de afine nu conțin nici măcar o singură afină, ci doar arome artificiale! Pentru a fi sigură că în cerealele tale sunt afine, încearcă să adaugi tu fructele.

Pâine din făină integrală
Acest produs este doar un aliment nesănătos deghizat sub o denumire sănătoasă. Dacă verifici lista de ingrediente, asigură-te că principalul ingredient este grâul întreg. Dacă acesta nu apare primul, atunci înseamnă că pâinea ta este făcută din câteva cereale amestecate, care au fost adăugate în făina de grâu. Pentru a fi sigură că mănânci sănătos, alege orezul brun, quinoa și produse din ovăz.

Ceai îmbuteliat
Fă ceai acasă și vei salva atât banii, cât și silueta! Ceaiul îmbuteliat conține mai mult zahăr decât sucurile carbogazoase și chiar decât o felie de plăcintă.

Sosuri pentru paste pe bază de roșii
Principalul motiv pentru care nu ar trebui să cumperi astfel de sosuri de roșii la borcane pentru paste este că au un preț exagerat. Sugestia noastră este să îți faci propriul sos acasă din roșii la conservă, care sunt mult mai ieftine, dar și din legume proaspete.

Pește-spadă
Peștii marii, care se hrănesc pe fundul oceanului, așa cum sunt tonul, rechinul, macroul uriaș și peștele-spadă conțin cantități mari de mercur. Pentru a-ți păstra starea de sănătate, alege pești mai mici, așa cum sunt sardinele, somonul, calcanul sau somnul.

Băuturi energizante
Pentru a-ți crește nivelul de energie după-amiază, este mai indicat să consumi o cană de cafea. Se pare că băuturile energizante fără cafeină sunt adevărate bombe cu zahăr. De asemenea, au mai existat numeroase sesizări legate de faptul că anumite branduri au dus la infarct, convulsii și chiar moarte.

Dulciuri fără gluten
Dacă nu ai fost diagnosticată cu boala celiatică sau cu intoleranță la gluten, trebuie să știi că, dacă un produs nu conține gluten, acest lucru nu înseamnă că este neapărat și sănătos. Aceste produse fără gluten sunt de obicei bogate în făină rafinată, ingrediente artificiale și zahăr. În plus, costă de două ori mai mult decât produsele obișnuite.

Orez alb
Încearcă să eviți alimentele rafinate și să optezi pentru cereale întregi. Există un risc de 17% mai mare de diabet în cazul consumului de orez alb de cel puțin 5 ori pe săptămână, în comparație cu cel servit o dată pe lună.

Legume congelate
Este mai comod să cumperi o pungă de legume combinate, însă de ce nu ai face acest amestec proaspăt, de una singură? Este mult mai convenabil să îți pregătești singură legumele pentru tigaie, dar și mai sănătos. În plus, mâncarea este mult mai gustoasă.

Sendvișuri gata preparate
Când cumperi un sendviș pe care trebuie doar să îl încălzești înainte de a-l consuma, trebuie să știi că plătești de fapt pentru o cantitate mai mare de sare, grăsimi și aditivi nesănătoși. Cu banii pe care îi dai pe un singur sendviș, poți să îți faci unul mai mare, mai bogat și mai delicios acasă.

Batoane energizante cu proteine
Aceste batoane bogate în calorii sunt de obicei așezate aproape de casa de marcat pentru ca acei cumpărători impulsivi să le cumpere. Din păcate, ele au un conținut ridicat de grăsime și zahăr și aceeași cantitate de calorii precum un baton normal de ciocolată. În plus, sunt de 2-3 mai scumpe decât un baton normal. Dacă ai nevoie de o sursă de energie, alege un fruct bogat în vitamine, un iaurt sau o mână de nuci.

Amestec de condimente
Amestecurile de condimente, așa cum sunt cele pentru grătar sau fripturi, par a fi o achiziție bună, pentru că acestea conțin toate condimentele pe care le-ai cumpăra în mod normal separat. Totuși, este indicat să le verifici eticheta înainte de a le adăuga în coșul de cumpărături. Există șanse mari ca principalul ingredient să fie sarea, urmată de „ierburi și condimente”. Dacă îți vei verifica sertarul cu condimente, te asigurăm că vei găsi mai multe decât pe eticheta amestecului pe care vrei să îl cumperi.

Apă îmbuteliată
Apa îmbuteliată este o investiție proastă din mai multe motive. Este scumpă în comparație cu ceea ce conține de fapt, efectele asupra mediului înconjurător sunt negative și nu este mai sănătoasă decât cea de la robinet. În cazul în care apa de la robinet este bună și filtrată, poți să o consumi fără probleme.

Loading...