Ești Sănătos

FOCAR DE CORONAVIRUS ÎNTR-O CATEDRALĂ DIN IAȘI. ÎN TOTAL, ȘASE PERSOANE AU FOST CONFIRMATE POZITIV

Dirijorul și muzicianul de la orgă, dar și șase măicuțe, care interpretau la Catedrala Romano-Catolică din Iași au fost confirmați cu noul coronavirus.

Potrivit informațiilor Direcţia de Sănătate Publică Iaşi, a fost inițiată o anchetă epidemiologica pentru a stabili persoanele care au luat contact direct cu oamenii depistaţi pozitivi. Mai mult, starea de sănătate a victimilor este una bună.

„În această perioadă, având în vedere restricţiei impuse pe fondul pandemiei de COVID-19, s-a format un cor din persoane şi măicuţe care locuiesc lângă Catedrala. La început a fost o suspiciune că organistul care este preot ar putea avea coronavirus.

În consecinţă, toată lumea care a intrat în contact cu acest cor, a fost testată, inclusiv episcopul Iosif Paulet. Ca urmare, organistul, dirijorul şi alte şase măiuţe au fost depistate pozitiv. Toată lumea a intrat în autoizolare, astfel încât să se stopeze orice altă posibilitate de transmitere a COVID-19”a precizat pr. Adrian Blajuță, purtătorul de cuvânt al Diacezei Romano- Catolică din Iaşi, potrivit BZI.

Raportul COVID-19 de luni, 8 iunie
Până astăzi, 8 iunie, pe teritoriul României, au fost confirmate 20.604 de cazuri de persoane infectate cu virusul COVID – 19 (coronavirus). Dintre persoanele confirmate pozitiv, 14.826 au fost declarate vindecate și externate.

Totodată, până acum, 1334 persoane diagnosticate cu infecție cu COVID-19, internate în spitale din Dolj, București, Iași, Suceava, Arad, Bacău, Timiș, Cluj, Neamț, Hunedoara, Constanța, Satu Mare, Sibiu, Ialomița, Bistrița-Năsăud, Covasna, Dâmbovița, Vrancea, Galați, Caraș-Severin, Mureș, Giurgiu, Bihor, Argeș, Vaslui, Botoșani, Alba, Sălaj, Brașov, Mehedinți, Teleorman, Gorj, Prahova, Vâlcea, Călărași, Maramureș, Olt, Ilfov, Harghita, Tulcea și Buzău, au decedat.

De la ultima informare transmisă de Grupul de Comunicare Strategică, au fost înregistrate alte 125 noi cazuri de îmbolnăvire.

Loading...