Ești Sănătos

10 remedii naturale menționate chiar în Biblie

Plantele pe care azi le folosim, pentru tratarea diferitelor afecțiuni, fie că te surprinde sau nu, au fost menționate cu mult timp în urmă, chiar în biblie. Oare de ce am continuat să le folosim? Oare nu cumva Dumnezeu ne-a pregătit tratamentele cu mult timp în urmă și a lucrat prin plante tocmai pentru a ne ține sănătoși?
Haide să vedem de ce plante trebuie să ținem seama atunci când suntem bolnavi.
1. Aloe vera este menționată în Biblie

Nu este de mirare că aloe vera se găsește în casele tuturor. Această plantă a fost folosită timp de milenii pentru vindecarea unei varietăți de afecțiuni, mai ales pentru răni, arsuri, iritații ale pielii și cazurile de constipație. În biblie, Aloe Vera este menționată ca a fi utilizată, pentru îmbălsămare, dar și ca parfum. Astăzi este folosită în multe moduri, inclusiv pentru arsurile solare, vindecarea vânătăilor și erupțiilor cutanate, hidratarea pielii, prevenirea formării cicatricelor și a vergeturilor, creșterea părului și multe altele.

2. Tămâia

În Biblie, tămâia a fost darul cel mai de preț adus mântuitorului Isus Hristos, la naștere. Cunoscută pentru proprietățile sale, tămâia era folosită mereu în cadrul ceremoniilor religioase iudaice. Astăzi, este recunoscută ca analgezic, antidepresiv și sedativ, pe lângă alte efecte vindecătoare puternice. De asemenea, tămâia este un ingredient principal în infuziile de reducere a stresului. Poate ajuta la reducerea tumorilor intracraniene și poate sprijini eliminarea pietrelor de la rinichi.

Alte beneficii ale tîmăiei sunt:

Reducerea inflamațiilor
Îmbunătățește starea generală de bine
Întărește imunitatea
Luptă cu infecțiile
Vindecă afecțiunile pielii
Tratează acneea și vindecă rănile

3. Usturoiul

Acest aliment era considerat a fi aducător de fertilitate. De aceea, în Geneză este menționat ca a fi “fructul multiplicării.” De fapt, există patru proprietăți ale usturoiului menționate în biblie, iar evreii consumă mereu usturoi vinerea. Motivul?

Menține temperatura corpului
Luminează tenul
Îmbunătățește calitatea spermei și a lichidului seminal
Omoară paraziții
Vindecă gelozia

În zilele noastre usturoiul este folosit pentru prevenirea și tratarea mai multor, precum colesterolul mărit sau presiunea arterială crescută. De asemenea usturoiul previne apariția cancerului.

4. Anasonul

Anasonul a apărut în biblie sub termenul de “anise”, care se referă de fapt la “mărar.” Toate părțile plantei de anason au fost folosite încă din timpurile biblice. Semințele, frunzele și tulpina au efecte antibacteriene, calmante, antioxidante și imunostimulatoare. Astăzi, anasonul poate fi folosit pentru a ajuta digestia și ca agent antiflatulență, ca ajutor pentru tuse și răceală sau ca sprijin împotriva insomniei. De obicei, sunt folosite semințele în ceai.

5. Cassia

Cassia, așa cum este menționată în Biblie, este reprezentată în zilele noastre prin scorțișoară. Considerată mai prețioasă decât aurul, scorțișoara are beneficii terapeutice uimitoare. Coaja este principala sursă pentru uleiul de scorțișoară, acesta fiind folosit în mod tradițional pentru ungeri și ca parfum. Astăzi, scorțișoara poate fi folosită ca tratament pentru indigestie, îmbunătățirea funcției cerebrale, reglarea nivelului de zahăr din sânge și multe altele.

6. Mirul

Asemeni tămâii, mirul a fost folosit din cele mai vechi timpuri pentru mirosul său puternic și parfumat. Mirul a fost folosit drept expectorant, condiment și parfum.

În zilele noastre, mirul este extrem de valoros, în ceea ce privește aromoterapia și rețeaua de parfumuri. De asemenea, mirul tratează tusea și congestia nazală.

Alte beneficii ale mirului sunt:

Tratează diareea, indigestia și flatulența.
Tratează durerile de dinți
Întărește sistemul imunitar și proteșează organismul de infecții

7. Muștarul

Una dintre cele mai cunoscute pilde ale lui Iisus Hristos este cea despre grăuntele de muștar. Acest lucru este explicabil, deoarece muștarul este frecvent întâlnit în Palestina. Astăzi, muștarul are efecte terapeutice pentru gâtul inflamat, are capacitatea de a induce relaxarea musculară și acționează ca un balsam pentru părul deteriorat.

8. Menta

Menta a fost folosită de mii de ani ca plantă culinară, dar și medicinală. Menta poate fi de folos în durerile de stomac, poate îmbunătăți digestia și poate ajuta în probleme precum febră, sughiț, dureri de urechi sau sinusuri. Poate ameliora migrenele, poate reduce senzația de greață, poate preveni reacțiile alergice și poate sprijini fortificarea sistemului nervos și favorizarea relaxării profunde.

9. Ierburi amare

În această categorie intră toate plantele cu gust amărui. În biblie este menționat faptul că aceste plante erau preparate și consumate asemeni mâncărurilor. În această categorie intră : cicoarea sau lăptucile. Aceste plante sunt folositoare în tratarea infecțiilor, afecțiunilor articulațiilor și elimină pietrele de la rinichi.

10. Smirna

În timpurile biblice, smirna era utilizată drept condiment sau ca ingredient pentru untdelemnul cu care se realizau ungerile la Cortul Sfânt. În lumea romană, această rășină de arbore era considerată un remediu natural pentru aproape orice problemă umană. Astăzi, smirna este folosită ca agent de curățare în problemele cavității bucale și pentru întărirea sistemului imunitar, fiind de folos și în caz de bronșită, oboseală cronică sau probleme cu digestia.

Deci, ce părere aveți, avem sau nu medicină lăsată de Dumnezeu?

Loading...