Ești Sănătos

Top 5 suplimente naturiste care ajuta la sanatatea prostatei

Top 5 suplimente naturiste care ajuta la sanatatea prostatei

 

 

Prostata este o parte activa din organismul uman, fiind o glanda situata sub vezica urinara, fiind responsabila de eliminarea lichidului seminal, in timpul actului sexual. Prostata in sine nu este o boala (desi uneori se face referire la problemele ei sub aceasta forma), insa ea poate suferi anumite afectiuni. Cea mai frecventa dintre acestea este marirea prostatei, care poate conduce la afectiunea numita adenom de prostata.

Ce este adenomul de prostata?

In mod uzual, prostata are dimensiuni reduse, de regula cat o nuca. In timp insa, dupa depasirea varstei adolescentei, pe fondul modificarilor hormonale sau a stilului de viata, prostata poate creste in dimensiuni. Acest lucru va conduce in prima faza catre mici tulburari in ceea ce priveste urinarea, care prevestesc practic aparitia adenomului de prostata.

Adenomul de prostata este afectiunea caracterizata prin urinarea partiala, intrerupta sau chiar prin imposibilitatea de a urina, deoarece marirea prostatei conduce catre blocarea uretrei (obstructie subvezicala). Adenomul de prostata se produce lent in timp, astfel incat efectele sale se evidentiaza cu precadere in jurul varstei de 50-60 de ani. Semnele timpurii pot fi observate insa si mai devreme si de aceea medicii ne recomanda sa le acordam atentie.

Simptomele adenomului de prostata

–  urinare ezitata, jet usor intrerupt

– urinare prelungita, in special noaptea

– senzatia de golire incompleta a vezicii, datorita faptului ca nu se poate elimina intreaga cantitate de urina

-urinari frecvente, in special noaptea

– senzatia si nevoia imperioasa de a merge la toaleta

– retentia de urina sau blocajul urinal, din cauza obstructiei cauzate de marirea prostatei.

Cum se trateaza afectiunile prostatei?

Prostata se poate trata medicamentos, insa uneori, atat in scopul preventiei, cat si in cel al tratarii, pot fi folosite plante sau medicamente pe baza de plante. Beneficiile plantelor sunt deja binecunoscute pentru o multitudine de afectiuni, mai ales in ceea ce priveste afectiunile aparatului urinar, dovada ca acestea pot fi gasite in magazine specializate, in categorii dedicate.  https://www.eherbal.ro/tratamente-naturiste/prostata este un exemplu perfect in acest sens, deoarece aici poti gasi suplimente pe baza de plante care sa te ajute sa previi sau sa tratezi afectiunile legate de tractul urinar, fara sa fii nevoit sa apelezi din start la medicamente puternice sau chirurgie.

Ce plante si suplimente se pot folosi pentru sanatatea prostatei?

Palmierul pitic (saw palmetto)- este cunoscut pentru proprietatile sale in ceea ce priveste reducerea prostatei, fructele sale fiind un veritabil remediu in  acest sens. Palmierul pitic se gaseste sub forma de  capsule ce ajuta la reducerea dimensiunilor prostatei si la recapatarea functiei urinare si a functiei sexuale deopotriva.

Uleiul de dovleac- acest produs poate trata multiple afectiuni (cunoscut mai ales pentru tratarea parazitilor intestinali), insa el este si un supliment de baza in reducerea prostatei, deoarece datorita vitaminelor continute hormonii pot reglati. Cum adenomul de prostata are si cauza hormonala, uleiul de dovleac contribuie la o stare de bine cu ajutorul vitaminelor A si E.

Extractul de urzica– este un produs naturist foarte important in tratarea unui numar foarte mare de afectiuni. Se spune ca urzica are proprietatea de a subtia sangele, drept pentru care ea este recomandata in afectiuni precum anemie sau metroragii. Pe de alta parte, extractul de urzica isi aduce aportul in tratarea infectiilor urinare sau a inflamatiilor, fiind un excelent adjuvant in cazul prostatei marite. Este important de retinut faptul ca urzica poate fi folosita chiar si in paralel cu tratamentele medicamentoase, fiind benefica pentru organism in toate formele ei.

Zinc si seleniu- extractele de zinc si seleniu sunt probabil cele mai bune oligoelemente, care ajuta in mod particular la stimularea functiei hormonale. Astfel, pe langa afectiunile legate de aparatul urinar, si implicit a prostatei marite, zincul si seleniul au un aport major in prevenirea aparitiei cancerului de prostata. Cele doua elemente au rol si in ceea ce priveste imbunatatirea functiei sexuale, imbunatatind apetitul sexual si potenta.

Desigur ca pe langa utilizarea acestor suplimente este nevoie si de adoptarea unui regim de viata cat mai sanatos, iar acest lucru este recomandat chiar independent de aparitia sau nu a adenomului de prostata. Daca insa prostata va da batai de cap, este bine sa stiti ca solutiile nu sunt exclusiv chirurgicale, ci ca uneori natura este cea care ne ofera adevaratele solutii la problemele noastre.

Loading...