Ești Sănătos

Alexandru Rafila, previziune înainte de începerea anului școlar. ”Trebuie să fim pregătiți, va crește numărul de cazuri”

rafila

Cu câteva zile înainte de începerea anului școlar, specialiștii din România creionează cele mai probabile scenarii.

În mod cert, ne așteptăm la creșterea numărului de cazuri de infectare cu noul coronavirus odată cu intensificarea fluxului de oameni. Concediile s-au terminat, copiii merg la școală. Atât Raed Arafat, cât și profesorii Rafila sau Streinu-Cercel prevăd o creștere a infectărilor.

În cea mai recentă intervenție televizată, reprezentantul OMS în România, prof. A. Rafila atenționează, la Digi TV:

„Va crește numărul de cazuri. Pentru copii nu este dramatic, dar numărul de cazuri la nivel național va crește”, a conchis profesorul.

Profesorul a atras atenția că elevii vor reproduce la școală ceea ce văd acasă acasă, deoarece dacă părinții consideră că folosirea măștii nu este potrivită, copiii vor avea aceeași reticență.

Profesorul Alexandru Rafila spune că, după deschiderea școlilor, va crește numărul de cazuri și crede că școlile ar trebui să aibă stocuri de măști.

„Dacă un copil o să vină cu o singură mască la școală și o rupe – este o chestiune care se va întâmpla – o rupe, o scoate sau o scapă pe jos, încearcă să o schimbe cu un coleg – sunt copii, noi asta nu înțelegem și trebuie să se manifeste ca atare – nu știu cea mai bună soluție. Probabil că existența unui stoc de măști care să compenseze toate aceste lucruri în școală”, a afirmat, la Digi 24, Rafila.