Ești Sănătos

De ce nu este bine să ținem ouăle în ușa frigiderului. Explicația specialiștilor

depozitare oua

Ouăle sunt un aliment foarte important din alimentația celor mai mulți dintre noi. Cu toate acestea, pe cât de gustoase sunt, pe atât de periculoase pot deveni, atunci când nu sunt păstrate în condiții optime.

Ouăle sunt alimente poroase, lucru care permite aerului să ajungă în interiorul lor și să le degradeze cu ușurință. Este foarte important ca ouăle să fie păstrate la temperaturi sub 20 de grade celsius, pentru a putea fi consumate în condiții de siguranță. Cei mai mulți dintre noi le păstrăm în frigider, cu precădere în recipientul așezat pe ușa acestuia. Experții avertizează că procedăm greșit!

Ca urmare a faptului că ușa frigiderului este deschisă în mod constant, temperatura la nivelul acesteia este fluctuantă, iar o temperatură fluctuantă nu face decât să deterioreze ouăle mult mai rapid. Se recomandă ca ouăle să fie păstrate în compartimentul cel mai rece al frigiderului, însă nicidecum pe ușă!

O mulțime de experți au studiat de-a lungul timpului modalitatea de a păstra ouăle proaspete pentru cât mai mult timp iar concluzia tuturor a fost aceeași: frigiderul. Mai nou, s-a descoperit și modalitatea cea mai bună de a păstra ouăle în frigider: Vlatka Lake, managerul de marketing al companiei Space Station a declarat:

„Ouăle nu se depozitează niciodată pe ușa frigidrului, cu precădere în recipientele destinate lor. Ouăle se vor păstra în cutia de carton în care se cumpără, însă pe rafturile frigiderului, nu pe ușă!”.

Afla mai mult pe qbebe.ro