Ești Sănătos

De ce trebuie să lași capacul la WC jos înainte să tragi apa. Greșeala făcută de toți românii e periculoasă!

118787634 604889993532689 4458945705444095459 n 840x500 1

O persoană obișnuită spală toaleta de cinci ori pe zi și, se pare, majoritatea dintre noi o fac greșit. Pregătește-te pentru câteva adevăruri dure despre motivul pentru care ar trebui să lași întotdeauna capacul închis atunci când tragi apa.

Când trageți maneta de la vasul de toaletă, pe lângă faptul că ați luat tot ce ați lăsat în jos în conductele de canalizare, toaleta dvs. eliberează în aer ceva numit „panou de toaletă”, care este practic un spray umplut cu bacterii microscopice, inclusiv E. coli. Potrivit cercetărilor din 1975, germenii emiși în spray pot rămâne în aer până la șase ore și se pot dispersa în toată baia, inclusiv pe periuța de dinți, prosoapele și produsele de înfrumusețare.

Fix a Running Toilet Step 18 1024x768 1

„Toaletele contaminate s-au arătat clar că produc picături mari și nuclee de picături bioaerosoli în timpul spălării și cercetările sugerează că acest panou de toaletă ar putea juca un rol important în transmiterea bolilor infecțioase pentru care agentul patogen este vărsat în fecale sau vărsături”, se arată într-un articol Actualizarea din 2015 a studiului din 1975 din „American Journal of Infection Control.”

Din fericire, tehnologia toaletelor de astăzi minimizează cantitatea de panou de toaletă care este pulverizat în aer, dar este totuși ceva despre care merită să fii conștient. Picăturile mai mari și aerosolul probabil nu călătoresc foarte mult deasupra sau în jurul toaletei, dar picăturile foarte mici ar putea rămâne suspendate în aer o perioadă de timp.

De când apa din vasul de toaletă conține bacterii și alți microbi din fecale, urină și poate chiar vărsături, vor fi câteva în picăturile de apă. Fiecare gram de fecale umane conține miliarde și miliarde de bacterii, precum și viruși și chiar și ciuperci.

Cel mai simplu mod de a evita această urâciune care vă acoperă baia este, pur și simplu, să închideți scaunul de toaletă. Închiderea capacului reduce răspândirea picăturilor, iar dacă vă aflați într-o baie publică în care nu se găsește niciun scaun de toaletă, păstrați-vă cât mai curat posibil, ne aplecându-vă deasupra bolului atunci când spălați și vă spălați mâinile, imediat după aceea.

Chiar dacă este cu adevărat grosolan, uitarea de a pune jos scaunul de toaletă atunci când trageți apa probabil nu va duce la boală. Șansele de a face o infecție cu aerosoli de toaletă sunt într-adevăr foarte scăzute. Marea majoritate a microbilor din urina și fecalele umane sunt complet inofensive, și de fapt benefice.

Dacă ați folosi o toaletă care a fost, de asemenea, utilizată de către cineva cu o infecție urâtă, cum ar fi, să zicem, a avut diaree de la infecția cu salmonella sau campylobacter, atunci apa ar putea conține un număr foarte mic din aceste organisme vii și le-ați putea ingera, iar în număr suficient pot provoca o infecție.

Bacteriile nu vor supraviețui pe termen nelimitat în vasele de toaletă sau pe suprafețele toaletei, iar obținerea bacteriilor pe piele sau pe haine nu înseamnă că o veți ingera și așa nu Nu te vei infecta.

De fapt, riscurile sunt atât de scăzute încât unii oameni de știință nu consideră că închiderea capacului este absolut necesară. Există puține avantaje în închiderea capacului toaletei atunci când trageți apa. Câțiva microbi care ar putea să vă facă rău sunt deja acolo.

Materialul spălat va fi condus în mod eficient la sistemul de canalizare, lăsând puține șanse de aerosolizare, care este singura cale posibilă pentru infecție. Ți-ai putea ține respirația, dar este mult mai important să păstrați vasul de toaletă curat și să vă spălați pe mâini după ce ați tras apa.

Deci, dacă uitați să puneți capacul, probabil că nu este mare lucru, dar de ce nu o faci oricum, pentru orice eventualitate? Toaletele au capace dintr-un motiv.