Ești Sănătos

Medicul Virgil Musta: ”Se întâmplă în toată Europa, e important să atragem atenția!” Analiza specialistului după prima zi de școală

Medicul Virgil Musta a vorbit despre ce înseamnă redeschiderea școlilor în contextul pandemiei de coronavirus.

Medicul a reacționat după avertismentul OMS cu privire la creșterea mortalității în lunile viitoare, din cauza COVID-19.

Virgil Musta consideră că Organizația Mondială a Sănătății dorește să tragă un semnal de alarmă întrucât în Europa numărul de cazuri a început să crească.

”Un exemplu negativ este Franța, unde sunt aproximativ 10.000 de cazuri pe zi. Nici noi nu stăm foarte bine. Vedem că în fiecare zi, numărul de cazuri este peste 1300. Suntem într-un platou cu un număr mare de cazuri. Aceste cazurile atrag cu sine și un număr mare cu forme severe, care necesită Terapie Intensivă și procente care decedează”.

„Statistica arată, în toată lumea, că din totalul cazurilor, 10% evoluează sever, iar 4% decedează. Eu nu sunt epidemiolog, dar constat că în toată Europa este această creștere. E important să atragem atenția”, a mai spus Virgil Musta la România TV, luni seară.

Întrebat dacă deschiderea școlilor va crește semnificativ numărul cazurilor, Virgil Musta a răspuns pozitiv.

„Sigur va crește. În toate țările unde școlile s-au deschis, numărul de cazuri a crescut. Procentul îmi e greu să-l estimez. Sunt mulți factori: cum am reușit să ne organizăm, cum înțelegem să prevenim contaminarea… Toate au rol în creșterea numărului de cazuri, în contextul deschiderii școli”, a încheiat medicul Virgil Musta.

Loading...