Ești Sănătos

Adrian Streinu-Cercel, adevărul despre sfârșitul pandemiei. Condițiile în care se poate încheia în 8 săptămâni

streinu cercel 640x395 2

Adrian Streinu-Cercel, managerul Institutului de Boli Infecțioase Matei Balș, este de părere că am putea finaliza epidemia de COVID-19 în aproximativ 8 săptămâni.

De ce crede prof. Adrian Streinu-Cercel acest lucru? Domnia sa consideră că sloganul publicitar ”Izolează virusul” chiar poate fi realizat. Însă doar cu un efort comun, al tuturor cetățenilor.

Managerul de la Balș este alarmat totuși de numărul crescând de infectări în Europa, cu precădere în Spania și Marea Britanie, în timp ce Beijing-ul pare să gestioneze admirabil criza, nemaiavând niciun caz, în ultimele zile.

Iată ce spune Adrian Streinu-Cercel, potrivit RomaniaTV.

“În ultima perioadă am văzut mesaje de genul: “Haideți să izolăm virusul, nu să ne izolăm pe noi!”. Absolut corect! Acest slogan este foarte bun. Dar pentru a face acest lucru, trebuie să avem grijă de noi. Dacă nu avem grijă de noi, nu ne apără nimeni.

Oricât de puternic ar fi statul, uitați-vă la SUA, degeaba! Sfatul meu este: haideți să ne protejăm pe noi înșine! Pentru a ne proteja pe noi înșine trebuie să purtăm mască tot timpul. Am ieșit din casă, am ieșit cu masca pe figură. Masca trebuie să acopere și nasul, și gura!

Banda metalică de deasupra trebuie amprentată pe conturul nasului și al obrajilor. Dacă este pusă de formă, lasă zone prin care aerul pătrunde și, o dată cu aerul care pătrunde, evident că poate pătrunde și virusul.

Dacă aceste lucruri ar fi puse în practică, în decurs de șase-opt săptămâni, am putea să izolăm circulația virusului. Cei care nu vor să poarte mască, nu au decât să facă ce doresc, dar să-și asume și riscul îmbolnăvirii!”, a declarat Adrian Streinu-Cercel.