Ești Sănătos

Scoli inchise in Romania dupa ce mai multi elevi au fost diagnosticati pozitiv cu noul coronavirus!

120048927 10159391105211495 4668316325374619863 n

Situatie ingrijoratoare in Bucuresti dupa ce mai mult elevi s-au infectat cu coronavirus.

Colegii copiilor infectati cu coronavirus vor face cursurile online, potrivit autoritatilor. Se pare ca mai multi elevi din sectorul 4 au fost confirmati pozitiv.

Elevii care au fost confirmati cu coronavirus invata la Colegiul Naţional “Gheorghe Şincai”, doi la Scoala Gimnazială nr. 129 şi unul la Colegiul Romano-Catolic “Sfântul Iosif”, unde au mai fost confirmati pozitiv alţi doi elevi. Mai sunt si alte cazuri la Colegiul Naţional „Dinu Lipatti” si Şcoala Gimnazială nr. 79.

In total au fost confirmati 8 elevi cu Covid-19.

„Primăria Sectorului 4 a dispus în această după-amiază, în regim de urgenţă, măsuri de dezinfecţie a unor săli de curs, de la 3 unităţi de învăţământ, după ce alţi 4 elevi au fost confirmaţi cu coronavirus.

Totodată, ca şi cazurile precedente, autoritatea locală va asigura şi testarea tuturor cadrelor didactice care au luat contact cu aceştia şi va implementa orice altă măsură ce se va impune. În următoarele 14 zile, activităţile de învăţare la clasele din care elevii făceau parte vor fi mutate în sistem online”, informează Primăria Sectorului 4.

Ludovic Orban a spus faptul ca in perioada alegerilor, elevii vor invata exclusiv de acasa.

„Şcoala se va desfăşura online, o zi, două, vedem, hotărâm în cursul zilei de luni, înainte de vot şi după vot, pentru a permite dezinfectarea sălilor de clasă care vor fi localuri pentru secţiile de votare. Doar atât. Nu se vor suspenda, ci se vor ţine orele online în sălile respective, astfel încât să se asigure dezinfecţia şi pregătirea claselor pentru primirea elevilor”, a afirmat premierul Ludovic Orban.