Ești Sănătos

COMPRESELE cu BICARBONAT de SODIU: 5 afecţiuni pe care le vindecă repede

compresa bicarbonat

Bicarbonatul de sodiu este un ingredient natural netoxic, uşor de găsit în comerţ şi foarte economic. Aparent neînsemnat, această pudră albă, de-a dreptul miraculoasă, ne vindecă aproape toate problemele de zi cu zi.

Compresele cu bicarbonat de sodiu sunt remedii simple şi au efecte rapide în următoarele afecţiuni:

Arsuri la stomac

• Aplicaţi, în mod regulat, comprese pe zona dureroasă a corpului: ȋnmuiați compresele într-o soluţie compusă din 25 cl de apă rece şi 1 lingură cu vârf de bicarbonat de sodiu. Lăsaţi să acţioneze aproximativ 10 minute, după care reluaţi tratamentul până la ameliorare.

• Intern, umpleţi 1 pahar cu apă rece, dizolvaţi în ea 1 linguriţă de bicarbonat de sodiu şi beţi amestecul. Efectul este extrem de rapid, chiar instantaneu.

Ochi inflamaţi

Dacă suferiţi de o uşoară inflamaţie a ochilor (provocate, de pildă, de fum sau de anumite substanţe poluante din atmosferă), folosiţi compresele cu bicarbonat de sodiu:

Umpleţi 1 bol mic cu apă caldă şi adăugaţi 1 linguriţă de bicarbonat de sodiu.

Îmbibaţi în soluţia cu bicarbonat două bucăţi (discuri) de vată curate, apoi stoarceţi-le bine, lăsaţi-le să se răcească suficient şi aplicaţi-le pe ochii închişi bine. Lăsaţi remediul să acţioneze timp de câteva minute, după care îndepărtaţi compresele de pe ochi şi aruncaţi-le. Repetaţi operaţiunea până la vindecare.

Dureri de spate

Dacă aţi cărat o greutate prea mare şi v-aţi trezit cu o durere de spate, preparaţi o cataplasmă pe bază de bicarbonat de sodiu: Diluaţi 5 linguri de bicarbonat de sodiu în apă clocotită şi înveliţi pasta groasă astfel obţinută într-un prosop. Aplicaţi-o pe zona dureroasă şi lăsaţi-o să se răcească. Arsuri provocate de soare În caz de insolaţie (arsuri pe piele):

Aplicaţi pe zona afectată, cât mai repede posibil, câteva comprese îmbibate într-o soluţie de bicarbonat de sodiu – 1 lingură de bicarbonat la 250 ml. apă.

Schimbaţi compresele în mod regulat, din 15 în 15 minute, până la ameliorarea senzaţiei de arsură. Băşici Pentru vindecarea băşicilor, bicarbonatul de sodiu face minuni. Amestecaţi 3 linguri de bicarbonat cu 1 lingură (cu vârf) de apă, până ce obţineţi o pastă omogenă.

Aplicaţi amestecul pe zonele afectate şi puneţi deasupra un pansament. Lăsaţi să acţioneze peste noapte. Repetaţi tratamentul de câte ori este necesar.

Sursa: https://topremediinaturiste.ro/compresele-cu-bicarbonat-de-sodiu-5-afectiuni-pe-care-le-vindeca-repede/?fbclid=IwAR0RirWqBI9D7Jwboz4Oe136dc_pvNmh8URqy21JQzI6RQ1_OFiHs89wTPY#