Ești Sănătos

12 semne pe care corpul le transmite atunci cand consumam prea mult zahăr

1160

Majoritatea oamenilor cred că numai diabeticii au nivelul de zahar din sange peste limite. Cu toate acestea, nu este așa. Orice persoană poate suferi de acest lucru și poate să nu observe răul care se face asupra nervilor, vaselor de sânge și a organelor. Majoritatea dintre noi vrem si un mic desert dupa masa, sau daca se poate si intre mese cand luam o gustare daca se poate sa fie ceva cu zahar este perfect. Insa acest lucru ne poate afecta sanatatea daca nu il tinem sub control si nu avem grja cat zahar consumam si cat de des. Este indicat sa reducem consumul de zahar cat mai mult si sa il folosim doar atunci cand simtim nevoia si nu in fiecare zi in cantitati mari.

In acest articol dorim sa va prezentam 12 semne pe care corpul nostru le transmite atunci cand consumam prea mult zahar.

Foamea constanta

Zahărul înalt din sânge împiedică introducerea de glucoză în celule. Ca urmare, organismul nu primește energie și cere mâncare din nou și din nou : este un cerc vicios.

Creșterea oboselii

La un nivel ridicat al zahărului din sânge, organismul nu poate stoca și absorbi glucoza în mod corespunzător. Energia este folosită ineficient, iar celulele corpului nu primesc combustibilul de care au nevoie. Toate acestea conduc la faptul că o persoană se simte adesea obosită fără niciun motiv.

Urinare frecventa

Dacă glicemia este prea mare, rinichii nu pot reabsorbi lichidul. De aceea, organismul, încercând să egalizeze concentrația de glucoză din sânge și din celule, dizolvă sângele cu fluid intracelulare, aducând astfel concentrația de glucoză la normal . Acest lucru duce la urinare frecventă.

Gură uscată, sete excesivă

Gura uscată și setea puternică sunt răspunsuri la pierderi grave de lichide. Hipotalamusul, care evaluează nivelul de deshidratare și provoacă setea, trimite un semnal corespunzător creierului. Desigur, nu puteți refuza să beți, dar este mai bine dacă alegeți apă sau ceai fără zahăr.

Pierdere în greutate

Cu un nivel ridicat al glucozei, puteți pierde în greutate într-o perioadă scurtă de timp, chiar dacă mesele sunt frecvente și conțin multe calorii. Există mai multe motive pentru aceasta:

Pierderile de lichide datorate urinării frecvente conduc la un nivel scăzut al lichidului în întreg corpul și duce la pierderea în greutate.
Dacă nivelul insulinei este insuficient pentru metabolismul glucozei, organismul va trece la arderea grasimilor.
O cantitate mare de urină la un nivel ridicat de glucoză face ca organismul să cheltuiască mai multe calorii. În acest fel, organismul încearcă să „arunce” excesul de glucoză.