Ești Sănătos

Beneficiile uleiului de caise. Ce este si cum se foloseste

Mi-au dat o sticlă mare de ulei de caise importat de ziua mea . Un prieten s-a întors din Italia și a decis să facă un cadou original. Am fost foarte fericit, dar habar nu aveam cum să-l folosesc cel mai bine! A ajutat același prieten, pe care nu l-am recunoscut imediat că darul ei era intact și că nu știam care sunt beneficiile uleiului de caise .

Desigur, am văzut o varietate de creme și șampoane cu adăugarea sa. Cu toate acestea, nu mi-a trecut prin minte că produsele cosmetice de casă cu ulei de sâmbure de caise sunt mult mai eficiente. Ca să nu mai vorbim de faptul că poate și ar trebui adăugat la preparatele tale preferate.

În primul rând, trebuie remarcat faptul că uleiul de caise este apreciat nu numai pentru aroma sa delicată. Apropo, se adaugă produselor de copt și cremelor de elită! Dar mai multe despre asta mai târziu, dar deocamdată, despre de ce în Asia se numește aur portocaliu.

Spre deosebire de multe alte uleiuri vegetale, are o aciditate scăzută. Este extras prin presare la rece pentru a păstra proprietățile utile maxime. De asemenea , uleiul de sâmburi de caise are o vâscozitate scăzută. Aceasta înseamnă că este mai bine decât altele pentru pielea subțire, grasă și mixtă. Texturile grele sunt contraindicate pentru aceste tipuri.

Această cremă nu este inferioară celor profesionale . De-a lungul timpului, rețeta s-a îmbunătățit singură, experimentând diferite componente. Drept urmare, am găsit o cale de mijloc.

Vei avea nevoie:

1 lingură. l. mușețel uscat
1 linguriță ulei de caise
1 lingură. l. unt
1,5 linguri. l. alcool de camfor
1 linguriță glicerină

Așadar, preparați mușețel cu 50 ml apă clocotită și lăsați la infuzat 2 ore. Apoi strecurați, adăugați două tipuri de ulei, alcool și glicerină. Bateți până se omogenizează și puneți-l la frigider, folosind ca o cremă obișnuită de întărire a pielii .

Adăugarea uleiului de caise la o mască de casă este întotdeauna o idee minunată! Pielea după ce devine catifelată, fisurile și ridurile dispar. Particulele keratinizate ale pielii dau loc noilor celule, iar uleiul însuși hrănește profund și rapid țesuturile. Pentru care este apreciat în cosmetologie.

Dacă nu aveți timp să vă deranjați cu cremă de casă, amestecați doar 1 linguriță. gălbenuș cu 1 linguriță. uleiuri pentru a obține o poțiune mega-nutritivă pentru față. Se recomandă utilizarea remediului în cursuri: de 2 ori pe săptămână timp de o lună, după care este necesară o scurtă pauză.

Uleiul de caise este un produs valoros pentru sănătate. Prin urmare, dacă doriți să luptați împotriva îmbătrânirii pielii nu numai prin stimuli externi, încercați să o adăugați în alimente. Aromatic, cu o textură plăcută, este potrivit pentru salate și produse de patiserie.

Loading...