Ești Sănătos

Cercetatorii au decis: e sanatos sa te scobesti in nas si sa bagi in gura ce gasesti :) Bolile periculoase de care te scapa mucii

pick nose guy book

Da, mi-a venit putin sa vars in timp ce am citit si eu aceasta informatie… Dar, dupa cum bine stim, orice copil se scobeste zilnic in nas si apoi isi baga degetele in gura. Sigur ai facut-o si tu, dar acum refuzi sa te mai gandesti la asa ceva. Dar aparent mucii sunt benefici pentru sanatate deoarece contin bacterii bune.

Fiecare parinte isi invata copilul de mic sa nu stea cu mana in nas, mai ales in public, si sa nu isi bage degetele in gura dupa ce s-a scobit si are resturi pe ele. Dar un specialist australian sustine ca mucii fac bine organismului uman, conform Dailymail.co.uk.

„Daca mananci ramasitele uscate a ceea ce iti scoti din nas e un mod bun de a iti intari imunitatea corpului. Medical, are sens si este un lucru perfect natural pe care trebuie sa il faci. Nasul este un filtru in care se aduna multe bacterii si, cand acest amestec (n.r. adica mucii uscati) ajunge in intestine, functioneaza fix ca un medicament”, sustine profesorul Friedrich Bischinger.

Cercetatorii de la Universitatea Harvard si Institutul de Tehnologie Massachusetts au descoperit ca nasul este un rezervor de bacterii bune care previn cariile (bacteriile nu se mai lipesc de dinti). Pe langa asta, mucii previn infectiile respiratorii, ulcerul la stomac si HIV.

Acum, oamenii de stiinta lucreaza la o pasta de dinti din mucus sintetic pentru a ajuta dintii oamenilor, informeaza Kidspot. Urmatorul produs ar fi guma de mestecat inspirata din muci, cu aceleasi proprietati benefice. Acest lucru vine in urma unui studiu care arata ca obsesia ridicata a oamenilor pentru o igiena prea buna a dus la aparitai alergiilor si bolilor autoimune.

Concluzia: nu iti face griji daca cel mic isi baga degetul in nas si in gura! Asa isi intareste sistemul imunitar 🙂