Ești Sănătos

Ingredientele toxice dintr-un produs banal. Il folosim zilnic, dar nu stim cat de periculos este

Ingredientele toxice dintr-un produs banal. Il avem in casa, il folosim zilnic, dar nu stim cat de periculos este, de fapt, acest produs. Face parte atat din rutina femeilor, cat si din rutina barbatilor. Avem multe variante in comert, cu diferite forme sau arome. Insa, prea putini ne uitam si pe eticheta cand vine vorba despre el.

Intre deodorant si antiperspirant exista o diferenta pe care nu o stie toata lumea. Deodorantul omoara bacteriile de la nivelul pielii, reducand mirosul neplacut. Antiperspirantul ucide bacteriile si acopera porii cu aluminiu, pentru a opri transpiratia. Insa, substantele chimice din ambele produse ajung in sange, dupa ce penetreaza pielea.

Cum iti pun, de fapt, ingredientele din deodorant si antiperspirant sanatatea in pericol? Iti vom explica astazi tot ce trebuie sa stii. Aceste produse cosmetice contin niste substante chimice periculoase. Cinci la numar, ele pot cauza probleme grave de sanatate, sustine doc.ro.

Aluminiul este folosit pentru ca blocheaza glandele sudoripare. El reduce cantitatea de transpiratie secretata prin foliculi. Mai mult decat ata, ucide si bacteriile din zona axilei, cele care sunt resonsabile de aparitia mirosului neplacut. Insa acest metal afecteaza tesuturile de la nivelul sanilor. Stimuleaza aparitia si cresterea tumorilor, crescand predispozita pentru cancer la san.

Parabenii sunt folositi in numeroase produse cosmetice, precum deodorantele, cremele, lotiunile de plaja sau produsele pentru ingrijirea parului. Ei sunt, insa, asociati cu dereglarile hormonale. Dupa ce penetreaza pielea, se comporta precum un hormon estrogen.

Ftalatii sunt inclusi, de obicei, in toate produsele cosmetice cu un miros puternic. Ei impiedica hormonii androgeni sa functioneze normal. Acesti compusi sunt extrem de toxici, atat pentru organele reproducatoare ale femeii, cat si ale barbatului.

Triclosanul este un ingredient folosit pentru efectul sau antibacterian. Oamenii de stiinta banuiesc ca triclosanul are un efect negativ asupra glandei tiroide. Momentan nu exista inca dovezi suficient de clare care sa certifice acest lucru.

Loading...