Ești Sănătos

Tehnica de respirație yoga pentru a ameliora rapid oboseala și durerile de cap

y

Durerile de cap sunt adesea observate cu tensiunea corporală totală, stresul și stările depresive. În aceste cazuri, este foarte important să vă relaxați și să învățați cum să respirați în mod corespunzător, deoarece respirația reprezintă fundamentul sănătății noastre. Mulți dintre noi, în situații critice, încep să respire repede și superficial, ceea ce duce la tensiunea musculară din cauza unei alimentări insuficiente a țesuturilor cu oxigen.

Respirația necorespunzătoare (de obicei rapidă) poate duce la dureri de cap greșite sau implicite, însoțite de un sentiment de golire în cap. După ce ați învățat să respirați în mod corespunzător, puteți face corpul să funcționeze corect. Acest lucru va crește semnificativ eficiența tuturor organelor interne, va îmbunătăți starea generală, va ameliora durerea și disconfortul din cap. În plus, respirația necorespunzătoare poate duce la hiperventilație. Această condiție este observată în cazul în care o persoană respiră superficial, doar partea superioară a pieptului, în timp ce face mai mult de 16 respirații pe minut. Dacă respirațiile neuniforme sunt întrerupte de cele adânci separate, aceasta indică o cantitate insuficientă de dioxid de carbon în creier. Respirația convulsivă duce la tensiunea musculară, iar hiperventilarea poate provoca migrenă.

Respirație corectă ar trebui să fie profundă, adică burta inspirator bombat, iar atunci când expirați este desenată. Ca urmare, se produce o ventilație completă a plămânilor, iar oxigenul ajunge la toate vasele capilare. Restabilirea nivelului de dioxid de carbon poate fi, dacă este de 10 minute să stați într-o poziție relaxată, încetinind respirația. Este considerat a fi respirația, în care după inhalare a observat o mică pauză care ar trebui să fie de 2 ori lungimea inhalării și expirația ar trebui să fie de 2 ori mai mult decât ea. Aceasta înseamnă că raportul dintre inhalare – pauză (între inspirație și expirație) – expirația poate fi exprimat sub forma 2: 1: 4.

În situații stresante, este foarte important să țineți respirația pentru o perioadă scurtă de timp, apoi să faceți exhalări lente și destul de lungi. Astfel de respirație face sângele să circule mai activ în zona creierului, ceea ce ajută la îmbunătățirea circulației cerebrale.

1. În timp ce lucrați la un computer, birou sau birou, nu stați, îndoiți, în aceeași poziție. Ar trebui să ne ridicăm periodic și să ne întindem, ridicând mâinile cât mai sus posibil.

2. Masați picioarele și, în special, tălpile picioarelor, cu mișcări circulare puternice, respirați și ieșiți în timp ce inhalați.

3. Cu stres – tulpina generală a corpului, care apare sub influența stimulilor extreme, este foarte utilă relaxarea mușchilor. În poziția șezândă, respirați adânc pentru a extinde pieptul și stomacul, iar expirația ar trebui să fie foarte lentă.

4. Respirați adânc, numărați până la 8, comprimați-vă buzele și expirați lent până la 16, sau chiar mai mult. Trebuie să te concentrezi pe zgomotul respirației, să încerci să te relaxezi și să-ți imaginezi cum, când e expirat, tensiunea se dizolvă lent și trece. Repetați exercițiul de 5 ori.

5. În poziția așezată, înclinați-vă capul, aduceți bărbia în piept cât mai aproape posibil și apoi încetați să o luați și cât puteți privi înapoi. Înclinați-vă înainte pentru a vă inspira. Eliminarea lentă ar trebui făcută atunci când capul este întors înapoi. Repetați exercițiul de 8-10 ori.

Pentru a normaliza clasa de respiratie yoga util, în care o mulțime de exerciții de respirație, precum și o plimbare frumoasă în aer curat, exerciții și relaxare stretching (antrenament autogen muzică, relaxați-vă pe o culoare liniștitoare, și așa mai departe. D.).

prănăyăma (controlul sau menținerea respirației) este folosit pentru a curăța sistemul canalului energetic de „energia rău” acumulată. Una dintre cele mai simple exerciții disponibile pentru începători este Nadi Shothana.

Sensul său este după cum urmează: este necesar să respirați încet și profund prin stânga și apoi prin nara dreaptă alternativ. Este important să urmăriți aici că respirația este de două ori mai scurtă decât expirația. Pentru aceasta, ar trebui:

Stați jos.
Îndreptați-vă.
Relaxați-vă.
Strângeți o nară.
Inhalarea prin nări poate fi alternată, sau pentru un minut să respire prima și apoi a doua nară. Această pranayama vă ajută să vă relaxați, să vă liniștiți, să hrăniți celulele creierului cu oxigen.

Respirația rece
Pentru o altă pranayama folositoare se referă Sheetal. Exercițiul de respirație va ușura durerea de cap și chiar va scădea temperatura, care uneori se ridică din cauza suprasolicitării. Este necesar:

Stați pe podea sau pe scaun.
Deschide-ți gura și scoate-ți limba.
Rotiți-o astfel încât tubul să se desprindă.
Incetați încet prin „tub”, apoi înghițiți aerul și expirați prin nas. Pentru a repeta pranayama de mai multe ori, fără a permite supraexpunerea.