Ești Sănătos

7 alimente de care ai nevoie cu adevărat pentru a te face un om de fier

qwdgffwfwefwe

Pentru cei care nu mănâncă carne sau sunt anemici.

Deficitul de fier este o problemă gravă care poate duce la anemie, avertizează CureJoy. Când nivelurile de fier din sânge scad, globulele roșii din sânge nu pot produce hemoglobină, ceea ce duce la oboseală și anemie.

Corpul tău trebuie să-și umple în mod constant depozitele de fier pentru a menține nivelul de hemoglobină și productivitatea ta.

Acest lucru se poate realiza consumând fructe bogate în fier. Unele alimente conțin mai mult fier decât altele, cum ar fi o mână de smochine, curmale, caise, rodii sau stafide.

Fierul joacă, de asemenea, un rol imens în furnizarea de oxigen și apă către toate organele corpului.
Fierul din alte alimente decât carnea nu este ușor absorbit de organism. Prin urmare, deficitul de fier este cel mai adesea observat la vegetarieni și vegani, aceștia trebuie să consume vitamina C pentru o mai bună absorbție a fierului.

Iată o listă cu fructe bogate în fier. Adăugați aceste alimente în dieta dvs. și simțiți un val de energie și sănătate, scăpați de deficiența de fier din sânge.

7 fructe bogate în fier pentru a preveni anemia

1. Curmale

Este un fruct nutritiv foarte dulce care se consumă proaspăt sau când este uscat, oferă energie și este renumit pentru rezervele sale de fier. Conține 250 gr. datează 3 miligrame de fier. Datele cu lapte sunt ideale pentru un mic dejun sănătos, pentru a preveni anemia cu deficit de fier. De asemenea, pot fi folosite pentru a face o varietate de dulciuri. Adăugați curmale la salate, produse de patiserie și gemuri.

2. Caise

Caisele sunt bogate în proteine, carbohidrați, vitamina A, fier și alte minerale. Caisele uscate (caisele uscate) sunt bogate în special în fier, care poate fi păstrat câteva luni și rămâne proaspăt. 100 g caisele uscate conțin jumătate din cantitatea de fier pe zi.

Caisele proaspete pot fi consumate sub formă de suc, combinate cu înghețată, fulgi de ovăz, adăugate la salate și produse de patiserie.

3. Smochine

Smochinele pot fi consumate proaspete sau uscate. În formă uscată, toate proprietățile utile ale smochinelor sunt dublate, este mai bine să le înmuiați peste noapte și să le adăugați la cereale, să gătiți produse de patiserie cu el, să le combinați cu înghețată.

4. Stafide

Stafidele sunt struguri dulci uscați, benefici pentru prezența fierului și glucozei în compoziția lor. O jumătate de cană de stafide conține 1,6 miligrame de fier, care este ușor absorbit de corp și ajută la formarea sângelui.

Stafidele cu migdale curate, caju sau fistic sunt cea mai bună combinație pentru a servi ca fel de mâncare separat.

5. Roșiile uscate la soare

Roșiile uscate la soare sunt mai puțin populare, dar ușor de preparat și conțin 9,1 miligrame de fier pe porție.

Norma de fier pentru un adult este de 18 miligrame, pentru copii – 10. Astfel, roșiile uscate la soare pot furniza aproape tot fierul pentru copii, iar jumătate pentru adulți. Le puteți folosi sub orice formă – ca atare, coapte, înăbușite, conservate.

6. Prune uscate

Prunele bogate în fier se înmoaie cel mai bine peste noapte. Nu scurgeți apa din prune uscate – există și multe substanțe utile în ea.

În 100 gr. prune uscate conțin 9 miligrame de fier. Puteți să-l adăugați la smoothie-uri, cereale, produse de patiserie, să faceți gem, jeleu din el.

7. Rodii

Rodia este un produs util pentru cei care suferă de anemie feriprivă. Cel mai bine se consumă proaspete și se adaugă la salate.

Sucul răcoritor de rodie va umple deficitul de fier, va ajuta la combaterea depresiei și va fi un plus excelent în dieta ta. Mențineți nivelul de fier din sânge și rămâneți sănătos și activ consumând aceste alimente.