Ești Sănătos

9 Cele mai bune fructe pentru prediabet, diabet și supraponderalitate

main 1569921816712

Această listă cu cele mai bune fructe pentru diabet și prediabet a fost întocmită cu ajutorul nutriționistului nostru Andrea și Dr. Yugo (endocrinolog). Clasificarea se bazează atât pe încărcarea glicemică, cât și pe cantitatea de substanțe nutritive benefice.

Amintiți-vă că, dacă zahărul din sânge este ridicat, cel mai bine este să evitați fructele cu o maturitate ridicată. Mai bine să le luați în cantitate optimă sau mai puțin coapte.

Cele mai bune 9 fructe pentru diabetici, pre-diabetici și persoanele supraponderale

9. Strugurii

Strugurii, deși au fructoză, sunt foarte bogate în antioxidanți. Acest lucru îl face util pentru promovarea funcției de reglare a insulinei pancreatice. Dar trebuie să le luăm în cantități mici, astfel încât cantitatea de zaharuri să nu fie contraproductivă.

8. Pere

Cantități mici de pere sunt, de asemenea, bune pentru persoanele cu diabet. Este important să alegeți soiuri cu conținut scăzut de zahăr și care nu sunt foarte coapte.

Perele au multă apă, deci sunt ușor de digerat și foarte răcoritoare vara. De asemenea, au vitamina C și fibre. De asemenea, au un conținut scăzut de calorii și carbohidrați.

7. Avocado

Conține grăsimi care sunt considerate sănătoase. De asemenea, sunt bogate în fibre, ceea ce ajută nu numai la controlul nivelului de zahăr, ci și la prevenirea bolilor cardiovasculare. Indicele glicemic este foarte scăzut.

6. Kiwi
Fructele kiwi sunt bogate în vitaminele C, E și A, potasiu și bogate în betacaroten, care ajută la protejarea organismului de infecții și ne ajută să ne îmbunătățim sănătatea generală.

În plus, kiwi are un conținut ridicat de fibre, care ajută la controlul zahărului din sânge și este sărac în carbohidrați.

5. Căpșuni și fructe de pădure roșii

Sunt bogate în antioxidanți și conțin potasiu și vitamina C, care ajută pancreasul să funcționeze și să se repare corespunzător. Pe lângă conținutul ridicat de fibre și conținut scăzut de carbohidrați, ajută la controlul nivelului de glucoză din sânge.

4.
Merele de mere conțin minerale, multă apă, fibre și vitamina C. Pectina, care se găsește în mere, ne ajută să eliminăm toxinele din corp. Și, de asemenea, pentru a controla nivelul de glucoză din sânge, reducând nevoia de insulină din corpul nostru.

3. Grapefruit și pomelo

Acestea conțin niveluri bune de fibre și vitamina C. Acest lucru are un efect antioxidant care favorizează absorbția adecvată a carbohidraților. De asemenea, crește sensibilitatea la insulină.

De asemenea, vă ajută să mențineți o greutate sănătoasă și să preveniți excesul de greutate, despre care știți că este un factor de risc pentru diabet.

2. Portocale
Un fruct foarte sănătos, nu numai pentru persoanele cu diabet, ci și pentru cei care sunt supraponderali. Portocala are un conținut scăzut de zahăr și bogat în fibre.
Este întotdeauna mai bine să mănânci o portocală întreagă decât să bei suc. Deoarece atunci când o consumăm, mâncăm fibre și aceasta ajută la controlul nivelului de glucoză din sânge.

De asemenea, sunt bogate în vitamina C și conțin potasiu, magneziu, calciu, tiamină, acid folic … Toate acestea ajută la îmbunătățirea funcționării pancreasului, care este foarte important în diabet.

1. Lămâie

Acidul citric ajută la încetinirea creșterii nivelului de glucoză din sânge. Și, de asemenea, servește la îmbunătățirea sănătății noastre în general, deoarece are un aport mare de vitamine B și C, potasiu, magneziu, fosfor, vitamina P, fibre și multă apă.

De asemenea, se recomandă consumul următoarelor fructe:

• caisă

• pepene

• pepene