Ești Sănătos

Alimentele care te ajută să crești în înălțime: Sunt esențiale pentru hormonul care reglează creșterea la copii

pulpe de pui 990x396 1

În timp ce înălțimea unei persoane depinde de mai mulți factori genetici, anumiți nutrienți în organism sunt absolut necesari pentru a asigura o creștere și o dezvoltare eficientă.

Proteinele, de exemplu, joacă un rol important în dezvoltarea sănătoasă și promovarea reparării țesuturilor și a sistemului imunitar. Alți micronutrienți precum calciu, vitamina D, magneziu și fosfor contribuie la sănătatea oaselor, esențiale pentru creștere. Iată patru alimente pe care să le consumi pentru a te înălța.

Fasole

Fasolea conține numeroși nutrienți și este o sursă ideală de proteine. Proteina este esențială pentru hormonul care reglează creșterea la copii. De asemenea, fasolea este bogată în fier și vitamine B, care ajută la protejarea împotriva anemiei, o afecțiune caracterizată de lipsa celulelor roșii în corp. Nu numai fierul este necesar pentru creșterea țesutului, dar deficitul de fier poate contribui la întârzierea creșterii în înălțime a copilului, potrivit csid.ro.

Carnea de pui

Bogată în proteine, carnea de pui conține numeroși nutrienți esențiali și este excelentă pentru o dietă sănătoasă. Este bogată în vitamina B12, crucială pentru creșterea și menținerea greutății. De asemenea, conține taurină, un amino acid care reglează formarea oaselor și creșterea lor. 85 de grame de pui conțin 20 de grame de proteină. Totodată, carnea de pui este bogată în niacină, seleniu, potasiu, fosfor și vitamina B6.

Migdalele

Migdalele conțin vitamine și minerale esențiale pentru creșterea în înălțime. Pe lângă faptul cpă oferă numeroase grăsimi sănătoase, acestea conțin și fibre, mangan și magneziu. Mai mult, migdalele sunt bogate în vitamina E, o vitamină grasă solubilă care acționează și ca antioxidant. Deficitul de vitamina E poate produce efecte adverse în dezvoltarea copilului.

Legumele verzi

Legumele verzi precum spanacul, salata kale, rucola și varza sunt superalimente în dietă atunci când vine vorba de o nutriție sănătoasă. În timp ce extractul de nutrienți diferă de la un tip la altul, în general legumele verzi oferă o cantitate concentrată de vitamina C, calciu, fier, magneziu și potasiu. Sunt bogate în vitamina K, un nutrient care crește densitatea oaelor și ajută la creșterea și menținerea întălțimii.