Ești Sănătos

Când va reveni viaţa la normal? Răspunsul unuia dintre creatorii vaccinului împotriva COVID-19 produs de BioNTech – Pfizer

profimedia 0487822149

Într-un interviu la BBC One, Andrew Marr Show, prof. Sahin a spus că se aşteptă la analize suplimentare să arăte că vaccinul va reduce transmiterea între oameni.

„Sunt foarte încrezător că transmiterea între oameni va fi redusă printr-un astfel de vaccin extrem de eficient”, a spus el. a spus. După ce a venit luni anunţul primului vaccin eficient din lume, Sir John Bell, profesor de medicină la Universitatea Oxford, a sugerat că viaţa ar putea reveni la normal până în primăvară. Cu toate acestea, prof. Sahin a spus că va dura mai mult. Dacă totul ar continua să meargă bine, a spus el, vaccinul va începe să fie administrat la „sfârşitul acestui an, începutul anului viitor”.

El a spus că obiectivul este de a livra peste 300 de milioane de doze în întreaga lume până în luna aprilie.

Prof. Sahin a spus că impactul mai mare se va întâmpla mai târziu, adăugând:

„Vara ne va ajuta, deoarece rata infecţiei va scădea vara şi ceea ce este absolut esenţial este să obţinem o rată ridicată de vaccinare până sau înainte de toamnă / iarnă anului viitor”.

Prof. Sahin adăugat că este esenţial ca toate programele de imunizare să fie finalizate înainte de sezonul rece din 2021.

PE SCURT: Impactul unui nou vaccin împotriva COVID-19 va începe să îşi facă efectul în timpul verii, iar viaţa ar trebui să revină la normal până în iarna viitoare, a spus unul dintre creatorii săi, relatează BBC. Prof. Ugur Sahin, cofondator al BioNTech, a ridicat, de asemenea, speranţa că vaccinul ar putea reduce la jumătate transmiterea virusului, rezultând într-o „reducere seminificativă a cazurilor”. Săptămâna trecută, BioNTech şi co-dezvoltatorul Pfizer au declarat că analiza preliminară a arătat că vaccinul lor are o eficienţă de peste 90%. Aproximativ 43.000 de persoane au participat la teste.