Ești Sănătos

Medicii belgieni au vorbit cu soția lui Cătălin Denciu. Care este starea de sănătate a medicului ars în incendiul de la Piatra Neamț

catalin denciu 1200x908 742a056b80

Medicul Cătălin Denciu, ars în incendiul de la spitalul din Piatra Neamț și transportat cu avionul la Spitalul Militar Regina Astrid din Bruxelles, se află în continuare în stare gravă, informează Ministerul Sănătății. Medicii belgieni au vorbit cu soția doctorului Denciu.

„​Membrii echipei medicale care tratează pacientul român au precizat că, după internarea și evaluarea pacientului, au fost întreprinse toate procedurile specifice bolnavilor arși grav. Pacientul este în continuare în stare gravă.

În cursul zilei de 17 noiembrie a.c. va fi efectuată o examinare specifică (scaner) pentru a se cunoaște cu exactitate profunzimea arsurilor.

Echipa medicală a prezentat soției pacientului, în cadrul unei convorbiri telefonice, starea acestuia, elemente relevante privind rezultatul evaluării medicale și tratamentul aplicat în ultimele 24 de ore. Totodată, a fost stabilită și modalitatea de dialog direct, telefonic, cu familia bolnavului, ori de câte ori este nevoie”, precizează Ministerul Sănătății într-un comunicat.

Medicul rănit în incendiul de la Spitalul Judeţean din Piatra Neamţ a fost transportat la Iași în noaptea incendiului, de unde a fost preluat cu un avion militar și dus la Bucureşti, la Spitalul de Urgenţă Floreasca, înainte de transferat la la spitalul militar din Bruxelles.

El are arsuri de gradul 2 și 3 pe 70-75% din suprafața corpului, potrivit ministrului Nelu Tătaru.