Ești Sănătos

Medicul Cătălin Denciu, rănit în incendiul de la Piatra Neamț, testat pozitiv pentru Covid

image 2020 11 15 24419310 41 medicul catalin denciu

Cătălin Denciu, medicul rănit în incendiul din secția ATI a Spitalului Județean din Piatra-Neamț în timp ce încerca să își salveze pacienții, a fost testat pozitiv pentru Covid, deși el s-a infectat cu SARS-CoV-2 și în primăvară, a spus ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, la Digi24.

Astfel, potrivit ministrului, înainte de a fi transferat în Belgia, a fost testat pentru Covid la Floreasca.

”La Floreasca s-au făcut evaluările și un test Real Time PCR pozitiv”, a declarat Nelu Tătaru.

”El suferit de infecția cu SARS-CoV-2 în martie, aprilie. A avut și un IgG de anticorpi important, fiind și donator de plasmă în repetate rânduri. Rămâne reevaluarea care se face în Belgia, inclusiv pentru o infecție cu SARS-CoV-2, să o avem și ca răspuns zilele următoare”, a adăugat ministrul Sănătății la Digi24.

De asemenea, Tătaru a spus că Denciu când a ajuns în Belgia ”a beneficiat de o procedură de dializă, intrând apoi în tratament și toaleta arsurilor”.

​Medicul Cătălin Denciu, rănit în incendiul din secția ATI a Spitalului Județean din Piatra-Neamț în timp ce încerca să își salveze pacienții și transferat ieri la Spitalul Militar Regina Astrid din Bruxelles, este în continuare în stare gravă, anunță Ministerul Sănătății.

​Membrii echipei medicale care tratează pacientul român au precizat că, după internarea și evaluarea pacientului, au fost întreprinse toate procedurile specifice bolnavilor arși grav.

Pacientul este în continuare în stare gravă.

În cursul zilei de marți va fi efectuată o examinare specifică (scaner) pentru a se cunoaște cu exactitate profunzimea arsurilor.

Echipa medicală a prezentat soției pacientului, în cadrul unei convorbiri telefonice, starea acestuia, elemente relevante privind rezultatul evaluării medicale și tratamentul aplicat în ultimele 24 de ore. Totodată, a fost stabilită și modalitatea de dialog direct, telefonic, cu familia bolnavului, ori de câte ori este nevoie, precizează Ministerul Sănătății.