Ești Sănătos

Ingredientul minune din ciorba. Te ajuta sa lupti cu bacteriile

Ingredientul minune din ciorba. Te ajuta sa lupti cu bacteriile

Ingredientul minune din ciorba. Acest fel de mancare este savurat de romani in orice anotimp. Asa cum vara ne bucuram de o ciorba de salata, cu stevie si loboda, la fel putem gusta o ciorba savuroasa, de cartofi, in plin anotimp rece. Majoritatea ciorbelor au insa in comun un ingredient minune.

Iti aduce numeroase beneficii pentru sanatate si reprezinta un aliat de nadejde in lupta cu boala. Nici nu ai idee cat de util este in casa, mai ales consumat proaspat. Este vorba, de fapt, despre leustean. Astazi iti explicam de ce este recomandat sa il introduci in dieta ta alimentara, dar si ce substante nutritive contine.

Leusteanul este o planta aromatica originara din regiunea mediteraneana a Europei de Sud. Este folosit de mai bine de 500 de ani ca planta medicinala. Amelioreaza mai multe simptome, multumita proprietatilor sale. Leusteanul este numit si Levisticum officinale Koch. Aceasta planta perena face parte din familia Apiaceae.

Adica familia care fac parte si alte plante medicinale precum patrunjelul, mararul si telina. Radacina contine zaharoza, acid de angelica, zahar, amidon, taninuri, ulei volatil, grasimi si saruri minerale. De asemenea, mai are in componenta si campene, bergapten, psoralen, acizi cafeici si benzoici, conform libertatea.ro.

Ingredientul minune din ciorba. Proprietatile medicinale ale leusteanului:

Antiinflamatoare;
Antibacteriene;
Antivirale;
Antifungice;
Antiparazitara;
Anticoagulante;
Cicatrizante;
Diuretice;
Expectorante;
Sedative;
Emoliente;
Hipotensive.
Ce beneficii iti aduce consumul de leustean? Este adjuvant pentru durerile de cap, lupta impotriva bacteriilor si este si adjuvant pentru sanatatea rinichilor. Trateaza sindromul de colon iritabil, ajuta la sanatatea pielii si poate trata umflarea/inflamatia tractului urinar. Leusteanul este bun in caz de arsuri la stomac, pentru durerile mensturale si pentru dureri in gat.