Ești Sănătos

Monica Pop, taxată de un coleg medic pentru dezinformare după ce a declarat că poţi face leucemie în urma vaccinului anti-COVID

Medicul oftalmolog Monica Pop a declarat că nu se va vaccina anti-Covid, pretinzând „efectele secundare” ale vaccinului anti-COVID. Afirmaţiile medicului sunt contrazise de specialiştii care au dezvoltat vaccinurile ce urmează să fie autorizate. Dr. Gabriel Diaconu demontează şi el, punct cu punct, afirmaţiile Monicăi Pop, care a susţinut că „vaccinul face leucemie”.

Medicul Monica Pop a fost întrebată de realizatorul emisiunii dacă este dispusă să se se vaccineze în momentul în care primul vaccin anti-COVID va fi distribuit.

„Monica Pop: Vă daţi seama că nu!

Mihai Gîdea: Aţi spus că nu?

Monica Pop: Categoric nu mă voi vaccina şi nici nu voi da vreun sfat cuiva să se vaccineze atâta timp cât acest vaccin e făcut în 3 luni.

La rândul lui, Adrian Ursu a declarat că se va informa foarte bine înainte de a lua astfel de decizii, însă momentan nu are destule informaţii.

Dr. Monica Pop: „Face leucemie unul care face vaccinul…Şi fac toţi”

Monica Pop a continuat discuţia, declarând: „Cum n-aveţi informaţia, domnul Ursu? Cum puteţi să ştiţi dumneavoastră ce se întâmplă peste trei ani? Dacă faceţi leucemie, Doamne fereşte!, după vaccinul ăsta?! Cum poţi să ştii inducţia genetică pe care o face ăsta, atât de scurt? Peste 5 ani ne putem vaccina! Categoric! Domnul Gâdea are efectele secundare pe termen scurt, dar alea pe termen lung unde sunt? Că vă mai spun încă o dată, peste 3 ani face leucemie unul care face vaccinul. Şi fac toţi… Domnule Gâdea, reacţia post-vaccinală pe care o prezentaţi dumneavoastră este de moment, poate face oricine, de unde ştiţi dumneavoastră ce se întâmplă peste 1 an? Faceţi copilului dumneavoastră vaccinul ăsta?” a spus Monica Pop, fără să-şi argumenteze răspunsul prin studii ştiinţifice.

Medicul psihiatru Gabriel Diaconu a reacţionat pe Facebook, în urma afirmaţiilor medicului oftalmolog Monica Pop, printr-o postare în care arată că acesta „dezinformează medical”. Dr. Gabriel Diaconu arată că vaccinurile nu „dau leucemie” – cum susţine medicul Monica Pop – ci, eventual, sunt create pentru a o vindeca.

„Doamna doctor Pop trăieşte pe o planetă unde vaccinurile dau leucemie. Nu e foarte clar prin ce mecanism obscur dau vaccinurile leucemie. Nu e foarte clar nici la cât timp dau leucemie. Şi, când m-am dus să caut articole despre cele două, am aflat cu stupoare că se dezvoltă vaccinuri, acum, să VINDECE leucemia (unele forme), nu că ar cauza-o. În opinia doamnei doctor Pop, exprimată la un post de televiziune, leucemia te poate lovi post-vaccinal azi, mâine, sau la câţiva ani distanţă, cine ştie poate chiar câteva zeci. Face vaccinul o chestie extraordinară, cică, se cheamă «inducţie genică». Eu ştiam că anumite lucruri pe lumea asta pot interveni în reglarea expresiei anumitor gene în sensul inducţiei, sau supresiei. Eu ştiam că de asta se ocupă chiar alte fragmente, polimorfisme, din codul nostru genetic, dar şi ARN mesager, baza ideii – de altfel geniale – a unor companii de a «antrena» imunitatea corpului nostru uman (folosită, de altfel, şi pentru tratamentul anumitor forme de cancer, doamna doctor, vezi mai sus). Dar să dea cancer, nu. Doamna doctor Pop dezinformează medical pe un post de televiziune. Mai pe româneşte spus, minte. Spune inepţii.

Căci nu poţi să acuzi un doctor de ignoranţă (cred)”, a scris Gabriel Diaconu.

Psihiatrul scrie că medicul Monica Pop induce în eroare opinia publică, fie că o face cu bună ştiinţă sau nu.

„Aceste rânduri nu sunt totuşi despre doamna doctor Pop, ale cărei ieşiri publice pot avea spuma, bulele sau aciditatea obişnuite. Dar aceste rânduri sunt despre un medic al cărui glas e ascultat de unii oameni, şi pe care doamna doctor Pop, cu sau fără bună ştiinţă, îi induce în eroare. Iar când un medic spune prostii, responsabilitatea morală a celorlalţi medici ar trebui să fie să răspundă răspicat, căci de-ajuns am schingiuit oamenii de rând cu tot felul de bazaconii, de unii au ajuns să meargă şi la psihiatru că nu ştiu ce să mai creadă”, a scris dr. Gabriel Diaconu.

Medicul arată că România e printre ţările cele mai înapoiate când vine vorba de implementarea de noi tehnologii medicale.

„Suntem vai mămicuţa noastră la capitolul investiţie, dezvoltare, cercetare medicală de graniţă. Durează o veşnicie, în România, până când protocoale de studii clinice ajung să fie puse în practică la noi. Ce înseamnă asta, doamna Pop? Asta înseamnă că în fiecare an sunt români care mor pentru că noi, doctorii, nu le asigurăm acces la medicina secolului XXI, şi îi condamnăm să ia aceleaşi buline, aceleaşi soluţii, aceleaşi picături ca acum 30 – 40 de ani. Care, între noi fie vorba, la vremea când au ajuns pe raft şi oameni ca dumneavoastră şi co-generi aţi început să le daţi, nu fuseseră nici pe departe atât de amănunţit studiate. Pentru că ghinion, pentru că aceea era epoca medicinei bazată pe fler, pe har şi pe mister. Acest nărav, această maladie a medicinei româneşti de-a se uita ca ţăranul la nave spaţiale când vine vorba de cele mai noi instrumente ţine prizonieră o populaţie de bolnavi care merită mai bine. Merită mai multe. Merită atât de la ţara ei, dar şi de la doctorii ei”, mai arată psihiatrul.