Ești Sănătos

Pericolul imens la care se expun românii! Un medic a dat cărțile pe față. E cea mai mare greșeală

coronavirus medic laborator 1024x683 1

Acesta este cel mai mare pericol la care se expun românii! Un cunoscut medic a dat cărțile pe față. E cea mai mare greșeală pe care o fac mulți dintre noi. Și din acest motiv numărul cazurilor de coronavirus a sărit în aer pur și simplu.

Pandemia de coronavirus continuă să lovească dur în România. Zi de zi autoritățile anunță mii de cazuri noi de infectare, iar medicii sunt din ce în ce mai îngrijorați.

Directorul medical al Spitalului „Victor Babeş” din Capitală, Simin Florescu, trage un semnal de alarmă. Acesta spune că există tendinţa unor pacienţi infectaţi cu SARS-CoV-2 de a ignora semnele de boală şi a nega propriile simptome.

Mai mult, aceşti bolnavi îşi continuă activitatea în comunitate, uneori fără a purta masca de protecţie, fapt care reprezintă un factor de transmitere a bolii.

„Este atât de evident cât de gravă poate să fie această boală încât e bine să nu mai neglijeze ideea de boală, să nu mai neglijeze ideea de transmisibilitate. Să se adreseze medicilor de familie măcar în situaţia în care au bănuiala că s-au infectat şi să nu neglijeze aspectul transmiterii mai departe.

Pentru că aceasta este o nouă tendinţă, de a-şi nega propriile simptome, de a zice «nu mă testez că nu am eu», sau «nu vreau să cred că am», şi, din păcate, în loc să se izoleze şi să încerce să prevină să transmită mai departe face exact invers şi continuă activitatea în comunitate ca şi cum nu s-ar fi întâmplat nimic, chiar şi fără mască, ceea ce înseamnă negarea bolii.

Acestea sunt cazurile cele mai suspecte de a transmite mai departe”, a declarat medicul Simin Florescu, conform Digi 24.

În spitale, în ultimele săptămâni a fost atins apogeul în ceea ce priveşte numărul de bolnavi. „În ultimele săptămâni am atins apogeul.

Practic, suntem într-o agitaţie permanentă pentru a găsi locuri pentru pacienţii care au necesar mare de oxigen, în a interna pacienţii care vin la camerele de gardă cu stare generală gravă, singuri sau aduşi de ambulanţe, astfel încât în afară de faptul că toate paturile sunt ocupate, inclusiv secţia exterioară de la Pipera, avem inclusiv canapele de consultaţii din camerele de gardă pline de pacienţi pe care îi ţinem în aşteptare cu oxigenul din camera de consultaţii până când le găsim un loc în spital”, a precizat medicul.