Ești Sănătos

Sfatul medicului specialist! La ce trebuie să fii foarte atent când începi să ai simptome de infecție cu COVID-19: „Atunci să apeleze serviciul 112 pentru a ajunge la o unitate sanitară’

126804536 3401790513249426 4571370577493090360 o

Cazurile noi de pacienți infectați cu noul coronavirus au explodat în ultima perioadă. Specialiștii susțin în continuare că măsurile de prevenție a infectării cu Covid-19 sunt igiena, purtarea măștilor, creșterea imunității și distanțarea socială.

Cu toate acestea, pneumologul Beatrice Mahler, medic în cadrul Institutului de Pneumoftiziologie „Marius Nasta’ a specificat ce anume trebuie să facă pacienții care se tratează de Covid acasă și când trebuie să ceară ajutor medical de urgență.

„Așa cum știm și din situația internațională, atunci când vorbim de un pacient COVID, vorbim de un pacient cu evoluție imprevizibilă. Chiar dacă secția de Terapie Intensivă din Institutul Marius Nasta dispune de dotare nouă și performantă, atunci când pacientul critic ajunge în Terapie Intensivă și depășește momentul de asigurare a nivelului de oxigen în sânge prin ventilație non-invazivă, iar intubarea este ultima soluție de a salva viața acelui pacient, dificultatea momentului este extrem de mare și această afecțiune mult mai mult decât toate cele pe care le-am cunoscut până acum duce la o rată de mortalitate crescută’, a declarat Beatrice Mahler la B1TV.

De asemenea, este esențial ca cei care manifestă simptome specifice să se testeze. Aceștia sunt sfătuiți să solicite testul de la serviciile de ambulanță. Dacă testul este pozitiv, este obligatorie respectarea izolării la domiciliu și respectarea măsurilor impuse.

Pentru persoanele care nu manifestă simptome grave, izolarea la domiciliu este recomandată, având în vedere numărul de cazuri. Această alegere este pentru a facilita ajutorul medical de urgență necesitat de persoanele cu simptome severe.

Experta Institutului de Pneumoftiziologie ‘Marius Nasta’ recomandă ca persoanele care se tratează acasă de Covid-19 să nu ignore simptomatologia.

„Un alt lucru extrem de important, pentru că din acest număr mare de pacienți diagnosticați în fiecare zi, un număr mare dintre ei rămân la domiciliu. Această situație este posibilă, dar nu înseamnă că pacienții care sunt la domiciliu cu simptome ușoare nu trebuie să fie foarte atenți la starea lor de sănătate, să își monitorizeze simptomatologia, să discute cu medicul de familie dacă starea lor de sănătate se deteriorează, iar în cazul în care saturația scade sub 93, lucru care poate fi măsurat la domiciliu cu un aparat extrem de ușor, atunci să apeleze serviciul 112 pentru a ajunge la o unitate sanitară’, a mai declarat Beatrice Mahler.