Ești Sănătos

Ultima ora! Raed Arafat a facut ANUNTUL

v 2

Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă (DSU), Raed Arafat, consideră că Bucureștiul și România au ajuns la un platou în ceea ce privește cazurile de COVID-19 din pandemie, dar că nu se poate spune în acest moment că situația este “spre bine”.

Secretarul de stat din MAI dezvăluie că măsurile de carantinare locale, precum și cele de restricții generale din 9 noiembrie au adus o ușoară ameliorare a creșterii cazurilor, România fiind într-un așa zis platou.

În ceea ce privește mult discutata intrare a Capitalei în carantină, după creșterea ratei de incidență la peste 6 la mie, Arafat a spus că măsura este decisă numai de autoritățile locale.

Secretarul de stat în MAI Raed Arafat declară despre rezultatele restricțiilor impuse în urmă cu 2-3 săptămâni că ”nu putem să spunem că situația este spre bine, nici că există creșterea care a existat acum două – trei săptămâni”.

Legat de rezultatele măsurilor impuse deja în Capitală, Arafat a spus, la Digi24: ”În acest moment putem să spunem că nu mai avem această creștere exponențială care a fost, suntem undeva la un platou, cu unele creșteri și scăderi.

Deci nu putem să spunem că situația este spre bine în acest moment, dar nici nu putem să spunem că este în creștere așa cum era acum două-trei săptămâni. Măsurile au început să aibă efect”.

Șeful DSU face apel la răbdare și afirmă că sunt necesare 30 de zile ca autoritățile să stabilească dacă măsurile luate au avut efectul scontat, iar dacă nu, atunci trebuie prelungite sau luate măsuri suplimentare.

În privința veștilor bune legate de vaccinul anti-Covid, dar și de avertismentul OMS despre un posibil val trei al pandemiei, șeful DSU a spus, la același post de știri:

”Trebuie să ne pregătim mai departe și să lucrăm pe combaterea impactului virusului și în același timp să ne pregătim pentru administrarea vaccinului și pentru vaccinarea populației într-un număr cât mai mare posibil”.