Ești Sănătos

Studiu: O oră de somn în plus te ajută să slăbești

dd6x5ewjdt3pd8sekv10 740x439 1

În lipsa somnului, organismul este lipsit de energie și încearcă să suplinească pierderea cu ajutorul alimentelor.

În schimb, o oră de somn în plus ne poate ajuta să slăbim, să reducem aportul de alimente zaharoase și să adoptăm o alimentație mai sănătoasă.

La început de an nou ne promitem să avem un stil de viață mai sănătos și să pierdem din kilogramele în plus.

Dr. Wendy Hall, cercetător principal al studiului, a declarat: “Faptul că extinderea orelor de somn a dus la o reducere a consumului de zaharuri libere, zaharurile care sunt adăugate alimentelor de către producători, precum și siropuri și sucuri de fructe, sugerează că o simplă schimbare a stilului de viață poate ajuta într-adevăr oamenii să adopte diete mai sănătoase”.

În cadrul studiului, 21 de participanți au dormit mai mult cu până la 1,5 ore pe noapte.

Participanților le-a fost oferită o listă de obiceiuri personalizate care să îi ajute să doarmă mai mult, inclusiv evitarea cofeinei înainte de culcare și stabilirea unei rutine relaxante.

Timp de o săptămână, participanții au ținut jurnale de somn și de alimentație și au purtat senzori de mișcare pentru a evalua cât timp au dormit.

Alți 21 de participanți nu au primit nicio consultare.

Dr. Haya Al Khatibi, autorul principal al studiului, a declarat: “Rezultatele noastre sugerează, de asemenea, că o oră de somn în plus poate duce la alegeri alimentare mai sănătoase.

Acest lucru întărește în continuare legăturile dintre somnul scurt și dietele de o calitate mai slabe, care au fost deja observate în studiile anterioare”.