Ești Sănătos

A băut zilnic o cană de zeamă de varză murată timp de o săptămână. Efectele sunt ireale

varza murata 95406800 85137000

Acrești ciorba cu zeamă de varză? Foarte bine faci. Nu strică nici să bei câte un pahar cu zeamă de varză pe zi.

Zeama de varză murată are un conținut ridicat în minerale – mai ales calciu și zinc. De aceea, este produsul perfect pentru această perioadă din an.

Zeama de varză murată este foarte bună pentru a crește imunitatea și pentru a trata răgușeala, tusea uscată și durerile în piept cauzate de guturai sau bronșită. Amestecă o parte egală de zeamă de varză cu o parte de apă plată ușor încălzită. Bea câte o cană de lichid călduț, de două-trei ori pe zi.

Pentru gastrită cu aciditate scăzută, bea zilnic zeamă de varză încălzită, înainte de masa de dimineață și cea de seară.

Pentru buna funcționare a ficatului și detoxifierea lui, bea zeamă de varză murată în cantitate de 100 ml de trei ori pe zi, între mese, timp de câteva luni. Pietrele la bilă sau rinichi și giardia se tratează cu câte 150 ml de zeamă de varză băută de trei ori pe zi, cu o jumătate de oră înainte de masă. Tratamentul se ține timp de două-trei săptămâni. Se poate repeta după șapte zile de pauză.

Persoanele hipertensive nu ar trebui să bea mai mult de un pahar de 250 ml de zeamă de varză murată pe zi. În același timp, ar trebui să reducă aportul de sare din alimentație.