Ești Sănătos

Dr. Ion Alexie atrage atenția: ”Atenție la nivelul de oxigen! Aceștia sunt pacienții fără simptome care mor subit în somn”

IMG 8435 640x360 1

Dr. Ion Alexie, medic specialist de boli interne şi boli Infecţioase, din Las Vegas, SUA , atrage atenția că pacienții cu Covid-19 pot avea nivelul de oxigen scăzut și să nu prezinte niciun simptom. Aceștia sunt pacienții care au cel mai mare risc să moară subit în somn.

Dupa ce a fost pus diagnosticul infecției Covid-19, toți pacientii trebuie să își anunțe imediat medicii de familie sau alți medici de-ai lor, precizează dr. Alexie.

Medicul din Las Vegas atrage atenția că tratamentele depind aproape exclusiv de oxigenarea sângelui măsurată cu Pulseoximentrul.

Mulți pacienți pot avea oxigenarea scăzută, dar se simt încă bine sau foarte bine ( Happy Hypoxia e denumirea acestui fenomen). ”Acești pacienți sunt cei care mor subit în somn sau se deteriorează foarte repede și ajung pe ventilatoare, la terapie intensivă,” avertizează medicul infecționist.

Cel mai important indicator este măsurarea oxigenării sângelui! Unii pacienți cu oxigenare scăzută nici măcar nu tușesc , nu au febră și nu simt că nu pot respira bine, la începutul bolii.