Ești Sănătos

NU va faceti planuri pentru Craciun! Vestea momentului data de Virgil Musta! Se intampla in decembrie

h

Virgil Musta, seful Sectiei de Boli Infectioase 2 de la Spitalul „Victor Babes” din Timisoara, a vorbit despre situatia in grea in care se afla Romania din cauza pandemiei de coronavirus, dar si despre ce ne astepta in perioada sarbatorilor de Craciun.

Medicul spune ca totul depinde doar de comportamentul romanilor. Daca numarul cazurilor de imbolnaviri nu o va lua in jos, atunci „va fi foarte grav”. Virgil Musta avertizeaza ca sarbatorile obisnuite, in care toata familia se strangea in jurul pomului de Craciun, vor fi imposibile in acest an.

Cei care nu vor respecta regulile, vor ajunge, imediat dupa sarbatori, in spitale. Iar acolo abia mai sunt locuri, mai spune Musta.

Sarbatorile de iarna (…) nu vor mai fi posibile in acest context”

„Situatia de acum va avea efecte si de Craciun. Va spun sincer, daca vom mai avea Craciun depinde doar de noi. Pentru ca, daca nu scade simtitor rata de imbolnavire, va fi foarte grav.

Adica, sincer, sarbatorile de iarna, sarbatorile in care teoretic trebuie ca familia sa se stranga in jurul pomului de Craciun, nu vor mai fi posibile in acest context epidemic. Nu de altceva, dar trebuie sa ne protejam pe noi si pe cei dragi noua. Iar categoriile cu risc ridicat de imbolnavire nu pot fi expuse…