Ești Sănătos

Adina Alberts atac dur la adresa Președintelui: „Klaus Iohannis, deși a promis, nu ne-a mai zis NIMIC!”. Situația pacienților de covid-19

adina alberts 640x336 2

Doctorul Adina Alberts atac dur la adresa Președintelui: „Klaus Iohannis , deși a promis, nu ne-a mai zis NIMIC!”.

Situația pacienților de covid-19 este abordată în permanență de doamna doctor, care desfășoară campanii ample de testare în masă gratuite, prin intermediul Fundației pe care o conduce.

Doamna doctor Alberts a postat un nou mesaj pe rețelele sociale unde nu se sfiește să îl atace pe președintele țării.

„Am testat gratuit în ultimele săptămâni, câteva sute de persoane. E mult? E puțin?!

Fiecare apreciază după propria-i judecată, cunoștință, conștiință, experiență. Eu însă vă pot spune, cu mâna pe inimă, că este tot ceea ce am putut face EU, în această privință. Cel puțin deocamdată.

Am semnalat mereu importanța existenței unui program național de testare rapidă în masă. Accesul gratuit, al tuturor cetățenilor, la acest tip de testare rapidă, prin medicul de familie, reprezintă cea mai bună opțiune pentru stoparea răspândirii virusului SARS-Cov2. Carantina se reduce astfel de la 14 zile la maxim 5. Marea majoritate dintre noi suntem oameni responsabili. Vrem să știm dacă suntem sau nu bolnavi. Vrem să ne tratăm din timp dacă suntem bolnavi. Nu ne punem viața proprie în pericol, și nici viața celor dragi.

Interdicțiile, restricțiile, reglementările abuzive care ne îngrădesc libertățile și care sunt cuprinse în Legea Carantinării, toate acestea au dus la o FRICĂ generalizată care a crescut mereu în sufletele și mințile românilor. Nicio țară din lume nu A OBLIGAT, prin lege, persoanele FĂRĂ SIMPTOME se să interneze în spitalele Covid, 48 de ore.

Am consumat resurse, “am tăiat facturi”, “am decontat” stelele și luna de pe cer… Și am ajuns în noiembrie, în vârf de pandemie, “rupți în fund”. Sistem medical care explodează la propriu, cu tare infinite care toate duc la decesele cetățenilor în șir. Atâția oameni care ar fi avut zile de la Dumnezeu, au pierit în spitalele covid din varii motive: lipsa medicamente, incompleta supraveghere, epuizarea personalului, infrastructură veche, lipsă de organizare, lipsă de management și de viziune. Și cel mai de temut factor care crește indicele mortalității la peste 90% la persoanele bolnave de Covid 19 și care ajung să fie intubate, este reprezentat de infecțiile nozocomiale.