Ești Sănătos

Anunțul mult așteptat. Bill Gates dezvăluie când se va termina pandemia de coronavirus

bill gates 640x335 1

Bill Gates a făcut anunțul mult așteptat de întreaga lume: când se va termina pandemia de coronavirus.

Cel mai bogat al lumii crede că pandemia de coronavirus este deja pe final, iar vaccinurile anti-covid-19 vor imuniza în masă oamenii, iar începând cu februarie pandemia se va termina.

”Aproape toate vaccinurile vor funcționa la un nivel înalt de eficiență. Cel de la Pfizer este 95% eficient, iar cel de la AstraZeneca, pe care sperăm ca Marea Britanie îl va aproba, este doar cu puțin mai jos decât acesta. Vaccinurile Novavax și Johnson and Johnson sunt chiar mai eficiente, acestea dau o imunitate mai bună”, a spus el, pentru CNN.

”Avem chiar și o fabrică în India care riscă să producă un vaccin similar cu cel de la AstraZeneca. Am investit deja în acestea. Se vor face la un nivel înalt de producție și vor fi mult mai ieftine. Cel mai greu va fi cu aprobarea tuturor acestor vaccinuri, dar cred că până în februarie aceste probleme se vor rezolva și toate vaccinurile vor fi sigure și eficiente.”, a mai spus Bill Gates.

Din perspectiva lui Gates, ar trebui să se pună bazele unei aplicații mobile prin care să existe o transparență privind distribuirea vaccinurilor.

”Cred că după ce vom avea o mare parte din doze, va rămâne doar o problemă de logistică, pe care poate doar lipsa bunăvoinței să nu o poată rezolva. Ar trebui să se dezvolte o aplicație prin care oamenii să afle câte doze de vaccin au fost distribuite în țară, și când se vor putea vaccina, în funcție de vârstă, riscuri, profesie. Așa oamenii ar vedea că aceste vaccinuri nu se irosesc”, a mai spus Bill Gates.

”Ar trebui să fim foarte îngrijoraţi de următoarele 6 luni. Numărul de cazuri va creşte mult. Oamenii ar trebui să înţeleagă că vin ajutoarele medicale, că pot să se comporte mai bine şi să aibă răbdare până în primăvară, când vaccinurile vor începe să reducă cifrele, ne va ajuta şi schimbarea vremii.”, a mai spus Bill Gates, a cărui fundație a donat peste 420 de milioane de dolari pentru dezvoltarea unui vaccin.