Ești Sănătos

Cum să ne curățăm plămânii acasă? Ne învață Dr. Radu Crișan cea mai simplă și sănătoasă rețetă

doctor

Cum să ne curățăm plămânii acasă?Medicul pneumolog, Radu Crișan, șeful de secție la Spitalului de Pneumologie din Iași, ne dezvăluie rețeta pentru plămâni sănătoși cu doar câteva ingrediente pe care le avem în bucătărie.

„Un lucru cu siguranță vă recomand, pentru că nu are ce să strice și vă garantez că aduce numai beneficii: apa cu sare. Vă spun asta din postura unei persoane care a făcut un doctorat cu Haloterapia. Haloterapia înseamnă utilizarea aerosolilor salini. Da, teza mea de doctorat a fost despre beneficiile haloterapiei la pacienții bolnavi cronic respirator. Am avut nişte rezultate îmbucurătoare, foarte bune, aș putea spune. Sigur, nu ca tratament, ci ca tratament adjuvant, ca metodă de recuperare.”

Apa cu sare poate curăța căile respiratorii, a gâtului și a nasului, dar asta nu înseamnă că pacientul trebuie să refuze tratamentul principal.

300 de ml de apă, foarte important să fie curată și adăugați o singură lingură de sare. Astfel, obțineți o soluție cu o concentrație de 1,5-1,8%. După ce ați obținut apa cu sare, trebuie să luați un gât de soluție și să clătiți gâtul, mai exact să faceți gargară cu ea.

Medicul precizează că trebuiesc respectate proporțiile menționate, dar și faptul că este o rețetă sigură șu nu poate dăuna organismului..