Ești Sănătos

Institutul „Cantacuzino” lanseaza pe piata serul impotriva infectiilor

image

Institutul Cantacuzino lanseaza serul care ajuta la intarirea imunitatii organismului. Potrivit unui comunicat al Ministerului Apararii Nationale (MApN), Orostim-HV este un supliment alimentar care contine o combinatie dintr-un lizat atomizat format din 15 tulpini bacteriene si o pulbere de extract de orz verde.

” La sediul Institutului National de Cercetare-Dezvoltare Medico-Militara „Cantacuzino”, se va organiza o conferinta de presa cu ocazia lansarii pe piata a primului lot al produsului imunomodulator OROSTIM-HV.

OROSTIM-HV este un supliment alimentar care contine o combinatie dintr-un lizat atomizat format din 15 tulpini bacteriene si o pulbere de extract de orz verde. Are proprietati antioxidante si de stimulare a imunitatii, determinand cresterea rezistentei organismului la infectii.

Produsul se administreaza in perioadele cu risc de aparitie a infectiilor respiratorii persoanelor care lucreaza in colectivitati cu susceptibilitate crescuta de imbolnavire, copiilor cu infectii respiratorii repetate si persoanelor de varsta a treia in stari cu imunitate scazuta.

In urmatoarea perioada se va continua dezvoltarea produsului, urmand ca anul viitor Institutul “Cantacuzino” sa realizeze transferul tehnologic intr-o alta arie de fabricatie pentru productia in serie a produsului. OROSTIM-HV se va putea achizitiona incepand cu data de 2 decembrie, de la punctul de vanzare al Institutului, din Splaiul Independentei nr. 103″ se arata in comunicatul transmis de Institutul Cantacuzino.