Ești Sănătos

Noul simptom covid-19 întâlnit la majoritatea pacienților infectați

femeie racita

Noul simptom covid-19. De la o tuse uscată până la pierderea simțului mirosului, se știe că o serie de simptome neplăcute sunt asociate cu coronavirusul.

Acum, oamenii de știință au avertizat despre un alt simptom care ar putea indica faptul că ați fost infectat – o senzație ciudată în nas.

Cercetătorii de la Universitatea din Barcelona au avertizat că senzația nazală ar putea fi un semn cheie timpuriu al infecției.

În cadrul studiului, publicat în medRxiv, cercetătorii, conduși de Jordi Navarra, au scris: „Prezența acestor simptome nazale și apariția timpurie a acestora ar putea facilita diagnosticul precoce al COVID-19 și eforturile inițiale de distanțare socială”.

În studiu, cercetătorii au chestionat 35 de pacienți cu Covid-19 despre simptomele lor.

Rezultatele au arătat că mai mult de 68% au raportat cel puțin un simptom nazal, inclusiv uscăciune excesivă, și o senzație continuă de a fi avut o „scurgere nazală”.

Cercetătorii au spus: „Grupul clinic a experimentat, de asemenea,„ o senzație ciudată în nas ”, având o uscăciune nazală excesivă semnificativ mai des întâlnită decât în grupul de control”.

Cincizeci și două la sută dintre pacienți (dar doar 3% din grupul de control) au raportat o senzație constantă de a fi avut o durere nazală puternică.

Simptomele nazale au avut tendința să apară alături de simptomele mai frecvente ale pierderii simțului mirosului și gustului și au durat în medie 12 zile.