Ești Sănătos

Știi ce pățești dacă mănânci ouă zilnic? Există un risc crescut de îmbolnăvire. Mare atenție!

unnamed

Ca și în cazul tuturor alimentelor, consumul abuziv al ouălor poate avea efecte grave asupra sănătății. O echipă formată din specialiști din mai multe țări a efectuat un studiu complex și au aflat ce pățești dacă mănânci ouă zilnic. Efectele sunt nebănuite asupra persoanelor care au acceptat să se numere printre subiecții cercetătorii. Concluzia este una simplă. Evitați să mâncați exgerat orice aliment.

Nutriționiștii recomandă ouăle. Indiferent că dorești să slăbești sau că vrei să ai un stil de viață sănătos, acest aliment este nelipsit din recomandările specialiștilor. Potrivit acestora, toată lumea trebuie să mănânce ouă măcar de două ori pe timpul unei săptămâni. Tot ce depășește începe să cauzeze. De altfel, consumul abuziv de ouă a reprezentat subiectul unui studiu serios. Cercetători de la universități din China, Qatar și Australia au pus umărul la realizarea unui asemenea studiu. Timp de 18 ani, profesorii au strâns date serioase și au ajuns la un rezultat neașteptat.

Persoanele care au consumat ouă în fiecare zi, o bună bucată de vreme, au dezvoltat o mai mare vulnerabilitate la declanșarea diabetului. Acesta este cel mai mare pericol pentru pasionații de ouă.

“Ceea ce am constatat este că consumul de ouă pe termen lung mai mare (peste 38 de grame pe zi) a crescut riscul de diabet la adulții chinezi cu aproximativ 25%. În plus, adulții care au consumat în mod regulat multe ouă au avut un risc crescut de diabet cu 60%.

Dieta este un factor cunoscut și modificabil care contribuie la apariția diabetului de tip 2. Este, prin urmare, important să înțelegem gama de factori dietetici care pot avea un impact asupra prevalenței tot mai mări a bolii”, explică dr. Ming Li, unul dintre cercetătorii care au lucrat la aces proiect desfășurat pe parcursul a 18 ani.

Pentru acum știi ce pățești dacă mănânci ouă zilnic, trebuie să nu uitați care sunt beneficiile acestui aliment minune.

Ouăle sunt foarte bogate în substanțe nutritive cu rol esențial în menținerea stării de sănătate (vitamina A, B5, B6, B12, D, E, K, acid folic, seleniu, fosfor, calciu și zinc). De asemenea, ouăle mai conțin acizi grași Omega 3, acizi care au un rol în reducerea inflamațiilor în organism, cu precădere la nivelul vaselor de sânge și a încheieturilor. Acizii grași Omega 3 mai previn afecțiuni precum osteoartrita sau bolile cardiace.

Un studiu a arătat că indivizii ce manaca ouă la micul dejun au ajuns să obține o reducere semnificativa a circumferinței taliei și au o senzație de foame mult mai redusa decât cei ce manaca zilnic un mic dejun bazat pe carbohidrați.