Ești Sănătos

Alimentele care cresc riscul cancerului. Sunt banale si multi romani le consuma zilnic

Alimentele care cresc riscul cancerului. Sunt banale si multi romani le consuma zilnic

Alimentele care cresc riscul cancerului. Cateva produse sunt aparent banale, iar romanii le consuma zilnic, insa au efecte devastatoare asupra sanatatii noastre. Specialistii sustin ca acestea cresc inclusiv riscul cancerului. Nutritionistul Luiza Pirvu a dezvaluit cum putem sa recunoastem alimentele de calitate.

Un studiu facut in SUA a aratat care sunt cele mai toxice alimente dintre cele consumate des. Pe primele locuri la fructe au fost merele, nectarinele si capsunile. In materie de legume, locurile fruntase au fost ocupate de spanac, broccoli si rosii.

Ce au toate acestea, de fapt, in comun? Ei bine, folosirea pesticidelor. Tocmai de aceea este foarte important sa mancam cat mai natural, alimente produse de noi sau in conditii bio de catre producatorii autorizati. Din pacate, si in ziua de astazi se folosesc din greu pesticide, care raman ani de zile in sol si in apa.

Cum recunoastem un produs bio? Ne putem baza cu incredere pe eticheta, sustine nutritionistul Luiza Pirvu.

Alimentele care cresc riscul cancerului. ”Daca pe eticheta scrie 100% organic, evident ca aceste ingrediente sunt organice. Daca scrie organic si atat inseamna ca peste 95% din ingrediente sunt organice sau bio sau ecologice. Eticheta pe care scrie ‘cu ingrediente organice; inseamna ca peste 70% din ingrediente provin din culturi organice”, a declarat conform antena3.ro.

In ceea ce priveste produsele din piata, ne putem da seama la anumite produse dupa gust. Si aspectul poate constitui un indiciu util. Fructele mari, perfecte si lucioase nu sunt, de obicei, crescute in mod natural.

Alimentele care cresc riscul cancerului. Nici gustul lor nu este cel al unui produs bio, din cauza substantelor folosite de producatori.

Pesticidele au niste efecte pe termen lung, care ne pot distruge iremediabil sanatatea. Aceste efecte depind si de doza la care suntem expusi, dar si de modul in care substantele au ajuns in corpul nostru. Simptomele pot fi usoare, de la dureri de cap, ameteala sau greata. Pe termen lung insa putem vorbi de distrugerea imunitatii, a fertilitatii si chiar de aparitia cancerului.