Ești Sănătos

Medicamentul celebru de care trebuie să te ferești! Face enorm de mult rău. Foarte mulți români au făcut greșeala

pastile medicamente 1024x686 1

Evitați urgent aceste pastile. Majoritatea celor cu COVID le-au luat iar un medic cunoscut atrage atenția asupra greșelilor pe care le fac persoanele infectate cu noul coronavirus care se tratează acasă.

Evitați urgent aceste pastile. Majoritatea celor cu COVID le-au luat. Fac enorm de mult rău, susține medicul Victoria Aramă. Cunoscutul doctorul a ținut să indice că anumite pastile pe care le luăm ”după ureche”. Unul dintre ele este un medicament foarte des folosit de români și anume Aspenter.

”Vedem și noi aceste scheme de tratament la pacienții care vin pentru internare cu forme severe de boală, de unde rezultă că nu au fost eficiente. Trebuie să fie cât se poate de clar: automedicația în această boală este foarte periculoasă. Majoritatea pacienților care ajung la spital cu forme severe au urmat o astfel de schemă de tratament, dintre cele care circulă pe rețelele de socializare. Din acest motiv s-au golit farmaciile de Azitromicina, Hidroxiclorochină, Fraxiparină, Clexane, Aspenter, Vitamina D, C etc.

Deși la începutul pandemiei s-a crezut că Azitromicina și Hidroxiclorochina pot avea un efect antiviral asupra virusului SARS-CoV-2, s-a dovedit însă ulterior că efectul lor în vivo asupra virusului este infim sau absent. Azitromicina este un antibiotic din familia macrolidelor, care cel mult poate avea un efect într-o suprainfecție bacteriană survenită ca o complicație la un pacient cu COVID-19.

A lua din proprie inițiativă Azitromicina la debutul bolii, când nu există suspiciunea unei complicații prin suprainfecție bacteriană în cadrul COVID-19, va conduce în scurt timp la o explozie a rezistenței la antibiotice a bacteriilor, fapt ce va compromite pentru viitor întreaga clasa de antibiotice din care face parte Azitromicina”, a susținut prof. dr. Victoria Aramă, șefa uneia dintre secțiile Institutului „Matei Balș”, citată de Antena 3.

Potrivit medicului, este nevoie de un antiviral cu eficiență înaltă împotriva virusului SARS-CoV-2, care să aibă și formă de administrare orală, pentru a fi administrat la domiciliu și care să controleze bine replicarea virusului încă din stadiile precoce, așa cum există oseltamivirul (Tamiflu) pentru gripă.

„Neavând încă un antiviral destul de potent asupra virusului, în formele medii și severe de Covid-19 nu ne bazăm numai pe terapia antivirală, ci avem nevoie și de un tratament patogenic, care se adresează sindromului de inflamație sistemică, acelei furtuni imunologice de citokine, care poate produce leziuni în toate organele, furtună pe care încercam să o stăpânim.

În acest scop utilizăm cu succes dexametazona – medicament ieftin și accesibil, care administrat la momentul potrivit poate ajuta pacienții să nu ajungă în faza critică de boală. În formele severe, dexametazona nu reușește întotdeauna să controleze singură evoluția bolii, mai ales atunci când pacienții se prezintă târziu la spital”, a punctat ea.