Ești Sănătos

Sarbatori de iarna in stare de alerta. Cum vom petrece Craciunul si Revelionul

craciun familia victor ponta daciana sirbu

Raed Arafat avertizeaza populatia ca urmeaza o perioada grea pentru Romania.

„Vine o perioada dificila, in care pericolul ca in perioada ianuarie-februarie sa existe din nou o crestere semnificativa a numarului de cazuri, daca de sarbatori nu vor fi respectate masurile de protectie sanitara”, a declarat seful DSU.

Secretarul de stat a spus ca Guvernul va prelungi starea de alerta pe data de 14 decembrie, moment in care e va face o analiza epidemiologica pentru a vedea daca mai este nevoie de noi restrictii sau nu. De asemenea, Arafat a mentionat ca un lockdonwn total, la nivel national, este exclus.

Seful DSU a precizat ca in momentul de fata nu au fost anuntate noi restrictii pentru perioada sarbatorilor.

„E clar ca masurile pe care le avem acum probabil ca vor continua, adica purtarea mastii si anumite masuri care sunt implementate acum, masurile sanitare vor ramane, dar din nou, noi avem data de 14 (decembrie), momentul in care vom prelungi starea de alerta si probabil ca acest lucru se va intampla in data de 14 pentru urmatoarea luna.

Vom avea o analiza cu INSP-ul si cu toata lumea asupra situatiei epidemiologice. Depinde daca continuam sa scadem sau crestem, dar la acest moment pot sa spun ca nu s-a discutat si nu exista intentii de noi restrictii” – a mai spus Arafat.

Secretarul de Stat a precizat ca numarul persoanelor la o petrecere privata, in familie, nu poate fi controlat.

„Sfatul nostru este foarte ferm: in perioada sarbatorilor sa nu se intample sa aducem mai multi prieteni, mai multi oameni in casa, in apartament. Sa fim foarte multi acolo, sa nu respectam regulile sanitare de baza, daca suntem din diferite case, atunci clar vom asista la o crestere, din nou, dupa sarbatori”, a declarat Raed Arafat.