Ești Sănătos

Ceaiul care iti calmeaza sistemul nervos. De ce sa il consumi cat mai des

652x450 136649 beneficiile ceaiului de coada calului medicamentul bun la toate continuare articol in mail

Ultimele săptămâni au adus schimbări majore în viața noastră de zi cu zi. Astfel, este normal ca în prezent să resimțim mai des stări de tensiune, de stres sau chiar de anxietate. Totuși, este important să învățăm să le acceptăm, și, mai mult decât atât, este important să găsim soluții pentru a le combate.

Pentru că suntem diferiți și soluțiile pot fi diferite: unii apelează la citit, alții la sport, iar unii pot să se delectează cu o cană de ceai și un serial captivant. Noi, v-am pregătit o listă cu câteva ceaiuri care să vă ajute să vă descrețiți tâmplele în momentele de tensiune sau să vă ajute în momentele în care nici număratul oilor nu vă face să adormiți.

→ Ceaiul de tei cu o aromă și un miros inconfundabil, reduce stările de agitaţie, de anxietate și combate chiar și insomnia. Câteva căni de ceai de tei în fiecare zi, sau chiar înainte de culcare vă pot reda o bună dispoziție și un somn odihnitor. În plus, aroma sa unică, te va face să îl îndrăgești chiar de la prima înghițitură.

→ Ceaiul de lavandă este unul dintre principalele ceaiuri pe care e bine să le ai la îndemnână dacă știi că suferi de stări de anxietate, insomnii sau chiar dureri de cap. Levănţica este una dintre cele mai puternice plante cu efect antianxiolitic şi antidepresiv. Administrarea ceaiului cu o oră înainte de culcare induce starea de somnolenţă. De asemenea, administrarea ceaiului de lavandă, în timpul perioadelor de stres sau de efort intens poate tonifica organismul şi reduce anxietatea. În plus, are un miros îmbietor care îți va intensifica și mai tare starea de bine.

→ Ceaiul de valeriană – un ceai cu efect sedativ. Valeriana este una din plantele cele mai apreciate pentru efectele calmante, deoarece are un efect imediat asupra hiperexcitabilității nervoase, având totodată și acţiune sedativă. Două, trei căni pe zi sunt suficiente pentru a combate insomniile nedorite.

→ Ceaiul de Passiflora (Fructul pasiunii) – combate stările de stres și anxietate și ajută la calmarea stărilor de iritabilitate nervoasă. În plus, dacă te afli în perioada premenstruală, ceaiul de Passiflora îți poate fi un adevărat aliat. Pentru prepararea acestuia, aveți nevoie de o linguriță de plantă uscată la o cană de apă. Este ideal să-l bei sub formă de infuzie caldă, de 2-3 ori pe zi, iar dacă ai insomnii, este indicat să-l consumi cu 30 de minute înainte de culcare.

→ Ceaiul de mușețel – nelipsit din orice casă. Probabil, știți dintotdeauna că mușețelul este o plantă cu variate proprietăți benefice asupra sănătății. De ce altfel s-ar fi găsit un borcan cu această plantă în fiecare cămară din fiecare casă? Astfel, pe lângă efectul antispasmodic, antibacterian şi antiinflamator, ceaiul de muşeţel face minuni dacă ai probleme cu somnul, având un rol de calmare. Pentru infuzie, sunt suficiente două linguriţe de flori de muşețel la o ceaşcă de ceai.

→ Ceaiul de mentă, are o puternică acţiune antistres. Menta, la fel ca și mușețelul tratează o sumedenie de afecțiuno încă din cele mai vechi timpuri. Aceasta conține mentol și camfor, două substanțe care ajută mușchii să se relaxeze, te scapă de dureri de cap, anxietate și stres psihic. În plus, ceaiul de mentă are un gust revitalizant, fapt care îl face atât de apreciat de majoritatea persoanelor.