Ești Sănătos

Cei care au această grupă de sânge pot face aceste boli! Ce au descoperit cercetătorii. Mii de persoane nu au știut asta

Untitled 4

Sute de mii de oameni se infectează zilnic cu virusul ucigaș, însă puțini știu că grupa de sânge reprezintă un factor important în acest proces. Cercetătorii au făcut o descoperire uimitoare.

Cercetătorii chinezi din Wuhan şi Shenzhen, au concluzionat în urma unui studiu că persoanele care au grupa de sânge A (II) sunt mai vulnerabile și mai predispuse la infectarea cu virusul ucigaș. La polul opus se situează cei care au grupa de sânge 0 (zero). Ei au șanse mai puține să se infecteze.

Rezultatele vin după ce cercetătorii au analizat datele a 2.200 de pacienți infectați, comparâdu-le cu populațiile locale sănătoase. Conform datelor, pacienții cu grupa de sânge de tip A au fost cei mai afectați de virus.

Pe lângă faptul că se infectează mai ușor, este posibil ca aceștia să dezvolte și simptome mai grave ale bolii, scrie gulfnews.com.

Cei care au grupa 0 sunt în siguranță

”Grupa sanguină 0 a avut un risc semnificativ mai mic pentru boala infecţioasă în comparaţie cu celelalte grupe”, arată un document publicat pe Medrxiv, citat de South China Morning Post.

Totuși, în ciuda rezultatelor obținute, cercetătorii nu sunt încă siguri 100% dacă grupa de sânge are un impact atât de mare, însă de-a lungul timpului, diferenţele dintre grupele sanguine au fost observate în alte boli infecţioase, inclusiv virusul Norwalk, hepatita B şi sindromul respirator acut sever (Sars), conform studiilor anterioare.