Ești Sănătos

Acest aliment ieftin e considerat cel mai sănătos din lume. Dacă îl mănânci zilnic nu o să mai ai nevoie de medicamente și slăbești câteva kilograme

68411828 395965351055691 2200422680451088384 o

Spanacul: e cel mai sănătos aliment din lume. La fel și alte vegetale cu frunze de culoare verde închis, deoarece acestea oferă cei mai mulți nutrienți per calorie. Spanacul este un adevărat depozit natural de vitamine și minerale.

Conţine săruri minerale – sulf, mangan, cupru, zinc, iod, fier, magneziu, fosfor, calciu, sodiu, potasiu, vitamine (A, B1, B2, B12, PP, C), acid folic, lipide, glucide, aminoacizi, scrie doctorulzilei.ro.

Interesant în cazul spanacului este că, deşi nu conţine atât de mult fier cum se credea în trecut, fiind devansat de alte legume, totuşi conţine o substanţă numită saponină, ce are proprietatea de a ajuta organismul să asimileze bine fierul.

Nu e greu să-l introduci în dieta zilnică pentru că spanacul poate fi preparat în multe moduri, însă cele mai sănătoase sunt supele de spanac, sucul şi salatele cu spanac.

Salată

Ingrediente necesare:

500 g spanac,
două ouă,
zeamă de lămâie,
sare,
trei linguri cu ulei,
o lingură cu hrean,
o ceapă,
pătrunjel.
Mod de preparare: spanacul se spală în câteva ape, se scurge, iar apoi se taie fideluţă. Se amestecă bine cu ulei, zeamă de lămâie, hrean, ceapă şi verdeaţă tocată. Se garniseşte cu ridichi şi ouă.

Supă-cremă

Ingrediente necesare:

300 g spanac
o lingură cu făină
50 g unt
sare
piper
apă.
Mod de preparare: se curăţă spanacul, se spală foarte bine şi se pune la fiert. După zece minute se scurge şi se pasează. Separat se căleşte făina în unt şi se stinge cu zeama în care a fiert spanacul, turnată câte puţin. Se amestecă împreună cu piureul de spanac, se adaugă sare, piper şi se mai dă într-un clocot.