Ești Sănătos

RAED ARAFAT TRAGE UN SEMNAL DE ALARMĂ ȘI ÎI ÎNDEAMNĂ PE ROMÂNI SĂ ȚINĂ CONT DE MĂSURILE IMPUSE DE AUTORITĂȚI: ”AM VĂZUT INVITAȚII LA PETRECERI. NU EXISTĂ AȘA CEVA”

Klaus Iohannis a anuntat ca pe 21 decembrie 2020 va convoca noul Parlament

Raed Arafat trage un semnal de alarmă înainte de sărbători! Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență este indignat după ce a văzut că circulă în mediul online invitații de Crăciun.

Raed Arafat îi îndeamnă pe români să păstreze distanța socială și să nu organizeze evenimente cu multe persoane. Oamenii legii vor fi, însă, pe poziții și vor interveni în orice situație în care este pusă în pericol sănătatea cetățenilor.

„Cât mai puțin contact, cât mai puţină mobilitate şi portul măştii. Am văzut invitaţii la petreceri: ‘Veniţi că va fi petrecere discretă şi nu va vedea nimeni’. Nu există aşa ceva! În secunda în care aceste petreceri se organizează şi se află de ele, eu sunt convins că se va interveni şi se vor lua măsurile cele mai serioase împotriva celor care le organizează”, a spus șeful DSU.

Raed Arafat a anunțat că nu vor putea fi organizate petreceri de Crăciun și Revelion cu mai mult de 20 de participanți. Șeful DSU a recomandat evitarea colindatului, dar a precizat că este permisă tăierea porcilor.

”Toate limitările care au fost până acum rămân. Dacă vorbim despre petreceri de sute de oameni, de mii de oameni, evident că nu. La restaurant se respectă regulile de până acum, la hotel la fel. Se pot face petreceri. Colindatul… pot să fie 3 persoane care merg de la casă la casă, dar evitați, chiar dacă este o tradiție. Intratul în mai multe case, mai scoți masca, riscul de infecție crește și pentru tine și pentru ceilalți. Tăiatul porcilor nu este interzis”, a declarat Raed Arafat.